Norges største og eldste allmennkulturelle tidsskrift. I Samtiden skriver landets
skarpeste penner om politikk, litteratur og samfunnsspørsmål. Bestill abonnement her

Samtiden 2 / 2018

#METOO er blitt kalt en revolusjon. I så fall: Hvordan har #metoo redefinert kjønnsrollene og forholdet mellom kvinner og menn? Handler #metoo «bare» om alt fra tafsing til overgrep, eller kan bevegelsen også føre til at vi ser samfunnet og oss selv på nytt? Og hvordan kommer vi dit? Det nye Samtiden inneholder tekster som hevder at det er NÅ kampen begynner, og tekster som hevder at #metoo har gjort feminismen en bjørnetjeneste. Dessuten hever vi blikket og trykker tekster om #metoo i Argentina, Italia, Russland, India og Kina.

Velkommen til lansering på Aschehoug 12/6 kl. 19. Samtidens faste spaltist Anja Sletteland analyserer #metoo-debatten, og det blir paneldebatt med Toril Moi, Inger Merete Hobbelstad, Arne Johan Vetlesen, Sigrid Bonde Tusvik og Øystein Stene. Mer info om arrangementet her.

Christian Kjelstrup
Redaktør


Samtiden