Norges største og eldste allmennkulturelle tidsskrift. I Samtiden skriver landets
skarpeste penner om politikk, litteratur og samfunnsspørsmål. Bestill abonnement her

Samtiden 1 / 2019

Samtiden 1 / 2019

Hvordan ser vi på døden i 2019 og hva sier det om oss? Noen stikkord for det nye nummeret: krig, naturødeleggelse, norske nekrologer. I tillegg inneholder Samtiden denne gangen tekster om norsk utenrikspolitikk og våpeneksport, og litteraturkritikk.

Nummeret lanseres på Aschehoug forlag 5. mars, med debatt om et svært viktig og ikke alltid like påaktet tema: selvmordsforebygging. Selvmord er og blir et betydelig samfunnsproblem i Norge. Nylig kom det frem at antallet nordmenn som tar livet sitt mens de får psykiatrisk behandling eller rett etter, er nesten dobbelt så stort som tidligere antatt. Mye tyder på at behandlingsopplegget og rutinene i psykiatrien kan skjerpes – hvis tilstrekkelig politisk vilje, kombinert med økte økonomiske bevilgninger legges bak. Les mer i lederen under, og les samtalen i Samtiden mellom forfatterne Tiril Broch Aakre og Trude Lorentzen. Begge opplevde at mødrene deres tok livet sitt og forteller om sine erfaringer med psykiatrien fra et pårørendeperspektiv. Du kan melde deg på arrangementet her: https://www.facebook.com/events/657971031288940/

God lesning og velkommen!

Christian Kjelstrup
Redaktør


Samtiden