Dinosaurgjengen passerer 175 000 i opplag

Publisert: 23. januar 2023 kl 12.02
Oppdatert: 23. januar 2023 kl 12.02

­«Monsterkrokodillen», den ellevte boka i «Dinosaurgjengen»-serien, topper Bokhandlerforeningens salgsliste for barn og ungdom. Samtidig er hele serien oppe i et totalopplag på hele 175 000.

Det er Lars Mæhle som har diktet opp universet, mens illustrasjonene er signert Lars Rudebjer. Helt ferske «Monsterkrokodillen» har et opplag på 9000, og det er et snitt på over 15 000 eksemplarer per bok, melder Kagge.

Den nyeste boka i serien gikk inn på andreplass på Bokhandlerforeningens liste da den ble utgitt tidligere i januar, men klatrer til førsteplass i sin andre uke.

– Det føles rett og slett kjempebra, sier forfatter Lars Mæhle om topplasseringen.

Mæhle har også hatt suksess med en rekke andre barnebøker, deriblant serien «Pappa i barnehagen» som også er et samarbeid med illustratør Lars Rudebjer. Statistikk fra bokhandlerkjeden Norli viser at han var den femte mest solgte barne- og ungdomsbokforfatteren i deres butikker i 2022.

«Dinosaurgjengen» er en av Kagge forlags mest solgte serier noensinne, og bøkene om dinosaurduoen Rasmus Rex og Trym Troodon er utgitt i elleve land, og kan blant annet leses på svensk, dansk, finsk og engelsk.