Annonsørinnhold: Derfor er det viktig at du oppbevarer kunsten din riktig

av: We Digitize
Publisert: 25. april 2022 kl 14.44
Oppdatert: 28. april 2022 kl 10.53

Hvis man ikke eier kunst, kan det kanskje være vanskelig å forestille seg hvorfor man ikke har lyst til å alltid ha all kunsten sin fremme, men det er ikke bare, bare å innrede med kunst og når man for eksempel flytter, kan det hende at det er noen gjenstander som passer bedre inn enn andre, og her kan man rett og slett bli nødt til å finne trygg oppbevaring av kunsten din inntil du får plass eller lyst til å ta den frem igjen. Men hvordan går man frem og hva skal man gjøre, og ikke minst ikke gjøre.

Ikke gjør dette når du skal oppbevare kunst

  • Unngå å pakke malerier direkte inn i plast. Dette er fordi det ved varmere temperaturer kan gjøre at det dannes konsens på innsiden av plasten og dette kan gjøre at bilder blir ødelagt.

  • Unngå å oppbevare kunst på loftet. Her kan man oppleve store forskjeller i forhold til varme og kulde i løpet av året, noe som ikke er bra for kunsten.

  • Det samme gjelder kjelleren din. Her kan man i tillegg til forandringene i temperatur oppleve fukt og ikke minst større risiko for vannskade som følge av nedbør og andre faktorer.

Gjør dette når du skal oppbevare kunst

  • Beskytt verkene dine. Avhengig av hvilke materialer verkene dine er laget av, kan det være forskjellige måte å beskytte dem på, så tenk nøye over valget av beskyttelse når du skal oppbevare kunsten din.

  • Velg profesjonell oppbevaring, her får du nemlig garanti for tørt klima ved vanlig innetemperatur, noe som gjør at du kan føle deg sikker på at verkene dine har det bra der de er.

  • Lag en full oversikt over hva du oppbevarer og hva verdien på det du oppbevarer er. Ofte dekker ikke vanlig innboforsikring dette, så det kan være nødvendig å ha en ekstra forsikring som kan dekke kunst som du har oppbevart profesjonelt.

  • Hvis du må oppbevare kunst hjemme, er det best å oppbevare det ved normal, stabil innetemperatur, utenfor sollys, tørt og ikke minst et sted der du er sikker på at ingen kommer til å ødelegge det ved et uhell.

Det aller beste er selvsagt å oppbevare kunsten sin profesjonelt, for da har man en mye større sikkerhet for at temperaturen og luftfuktigheten er optimal, noe som kan ha stor innvirkning på mange forskjellige materialer. Tenk på hva som er best for verdien på kunsten din på lang sikt, og da er riktig oppbevaring en liten forsikring.