Få et innblikk i hva Sogndal har å by på – legg campingferien hit i år

av: Mercury Ads FZE
Publisert: 30. mars 2022 kl 12.48
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Og for dem som ikke har fått det med seg, Sogndal er i forrykende utvikling. Denne vestlandsbyen, kjent som «saftbygda» og Fjøra av de lokale, rommer alt fra Olav Stedje til jubelrop på Fosshaugane Stadion. Byen har de senere årene blitt oppdaget av den nye vinen, de unge og fremadstormende.

For å finne ut av hvorfor Sogndal er en så perfekt plass, anbefaler vi Kjørnes Camping som stoppested for neste ferie.

Sogndal – en perle innerst i Sognefjorden

En av grunnene til at Sogndal har blitt så en populær by, handler om mer enn beliggenheten. En av grunnene er rett og slett at folk søker andre leveveier og muligheter. Det å bo i Sogndal medfører at du bor ca. 35 mil fra Oslo og 25 mil fra Bergen.

I dag er det en kjøretur på 4-5 timer. Men samtidig så er du i smørøyet når det gjelder naturopplevelser. For ikke langt unna finner du slalåmbakker med det som kalles helt perfekt snø. Anlegget heter Hodlekve og har alt det du trenger.

Men så ligger også Sogndal rett ved Sognefjorden. En fjord som strekker seg over 200 kilometer fra øst mot vest. Denne fjorden er unik, men sine dybder og rolige vann. Her fins mulighet for padling, dykking og ikke minst bading.

Vi kan ikke glemme nærhet til Sognefjellet, Jostedalsbreen og Loen Museum og Loen Skylift. Det er ikke langt fra Sogndal til Voss og den velkjente Ekstremsportsveka.

Det er alltid godt klima i Sogndal, som har en gjennomsnittstemperatur på godt over 20 grader sommerstid.

Næringslivet og folkene

Næringslivet florerer i Sogndal. Her er det fokus på bygg, lokal matkultur, sport og friluft. Men stedet ulmer av gründervirksomheter som popper opp. Sogn Næring og FUS (sømløs arbeidsfellesskap), er to pågangsdrivere når det gjelder oppstarter og nyskapning.

Med sine nærliggende tettsteder som Hermansverk, Hafslo og Kaupanger, Fjærland, Balestrand med flere, kan man oppleve enda mer av denne flotte landsdelen. Men senteret for det som skjer, foregår i og rundt Sogndalsfjæra. Med utsikt utover fjorden skriver journalistene i Sogn Avis om de nære og kjære ting.

Opplevelser for turister

Hoteller, friluftsaktiviteter, lokal kulinarisk tradisjonsmat og ekstremsport er bare noe av de mange tingene man kan delta på. En av landets sykkelbaneprodusenter holder også til i Sogndal, så her kan man ta med sykkelen.

Sogndal er et mekka for turister. Her kan man oppleve og trives på ferie. For å komme tett på byen, folkene og være tett på alt som skjer, kan du ta med campingvogna til Kjørnes Camping. Den ligger rett ved riksvei 5, kun 4 kilometer fra Sogndal sentrum.

Fikk du enda mer lyst til å oppdage denne vakre landsdelen, finn ut mer om campingen på Mol Travel og hvilke aktiviteter du kan ta med familien på her.