Oppnå mer overskudd i hverdagen med måltidsplanlegging

av: Mercury Ads FZE
Publisert: 26. januar 2022 kl 12.43
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Det er en normal hverdag og du har nettopp kommet hjem etter en lang dag og skal finne på noe du kan spise til middag. Du bestemmer deg til slutt for en rett og finner så ut at du bare mangler noen få ingredienser. Du må til nærmeste butikk, og først når du er tilbake igjen kan selve matlagingen begynne. Kjenner du igjen denne rutinen? Da er du ikke alene.

Vi er mange som ofte er i samme slitsomme situasjon. Så hvordan kan du få mer energi i hverdagen når det kommer til matlaging? Les videre her og lær mer om hvordan måltidsplanlegging kan gi overskudd, samt hvordan du enkelt kan implementere planleggingen i din egen rutine.

Hvordan gir matplanlegging mer overskudd?

Måltidsplanlegging kan gi mer overskudd ettersom du eliminerer mer tidkrevende faktorer fra hverdagen. Du trenger ikke lenger å fikle med middagen etter en lang dag med jobb. I tillegg trenger du heller ikke bruke ekstra tid på å kjøpe de tingene du plutselig mangler.

Ved å planlegge rettene du skal ha i løpet av uken kan du bare handle én gang, og du vil dermed allerede ha spart mye tid og dermed tjent mye overskudd de resterende dagene i uken. I tillegg vil du mest sannsynlig også spise mer varierte og muligens også sunnere retter, da du nå har overskudd til det. Ved å planlegge gir du deg selv mulighet til mer overskudd, og muligens også en sunnere livsstil.

Hvordan kan du enkelt planlegge maten din?

Det virker enkelt å planlegge måltider, men det kan likevel være vanskelig å komme i gang. Av den grunn har vi valgt ut to aspekter som du kan fokusere på når du planlegger et måltid. Vi foreslår at du først finner inspirasjon og oppskrifter og deretter planlegger hvordan og når du skal handle inn til disse oppskriftene.

Finn oppskrifter og inspirasjon før du handler

Som en del av planleggingen foreslår vi at du først finner inspirasjon og oppskrifter. Det kan gi deg en idé om hva du skal gjøre, og det kan hjelpe deg å spare tid til slutt, da du ikke trenger å bruke tid på å finne på noe selv etter en krevende dag.

Hvis du først har funnet noen oppskrifter, er du sikker på at du kan lage en handleliste som har alle varene og ingrediensene du trenger. Så slipper du den ekstra turen til butikken.

Planlegg kjøpene dine

Når du har funnet oppskriftene dine, foreslår vi at du samler alle tingene og ingrediensene du trenger i én handleliste. På den måten kan du bare handle en gang i uken. Det sparer deg for mye tid i butikken og vil til slutt hjelpe deg til å få et større overskudd.

Ganske enkelt vil vi foreslå at du setter deg ned for eksempel lørdag formiddag. Her finner du oppskrifter på middag og kveldsmat de neste dagene i uken. Når du har gjort det, lager du handlelisten og går ut og handler de tingene du trenger. Slik kan du kutte planleggingen ned til bare én dag.

Hvis du ønsker å gå et skritt videre, så kan du med HelloFresh bestille matkasser som er fylt med ferske ingredienser og spennende oppskrifter, og dermed spare de daglige handleturene. Du sparer faktisk ikke bare tid på handleturen, du slipper også å vurdere hva og hvor mye du skal kjøpe inn til middag. Du kan enkelt bestille de sunne rettene du ønsker med en matkasse, og så sørger HelloFresh for at du får varene du trenger levert rett på døren. På denne måten kan du oppnå mer overskudd, samtidig som du sikrer at du får i deg sunne og nærende måltider.