Slik forbedrer du lånemulighetene dine hvis du jobber i kulturlivet

av: Madeye Digital Aps
Publisert: 24. februar 2022 kl 16.33
Oppdatert: 3. mars 2022 kl 14.52

Det å jobbe i kulturlivet i Norge er noe som ikke akkurat er kjent for å gi de aller beste økonomiske mulighetene, men dette trenger ikke å være sant, og det er noen ting du kan gjøre for å optimere lånemulighetene dine. Dette er også tips som vil gjøre deg mer attraktiv for banken hvis du for eksempel ønsker å ta opp et lån, eller inngå andre økonomiske avtaler. Så hvis du trenger å gi økonomien din en liten vårrengjøring, så har du kommet til riktig sted.

Det å få et lån i dag er veldig annerledes enn det var for bare noen tiår siden. Før satt bankene på all makten, men i dag har man som låner mange fordeler og ikke minst mange verktøyer man kan bruke. Det å sammenligne og søke om sms lån er for eksempel noe som absolutt ikke er uvanlig, og det å bruke verktøy som for eksempel kan sammenligne lån er en veldig bra måte å vite hvor man står før man skal snakke med banken. Men før du kommer di, her er noen råd til hvordan du kan forbedre økonomien din og ikke minst imponere banken.

Gjør dette i hverdagen

Når du kommer i kulturlivet vil det mest sannsynlig si at du kanskje ikke har den samme inntekten hele tiden, og dette er noe banken kan føle seg usikker på. Derfor er det noen ting du kan gjøre for å gi gjøre banken litt tryggere og øke sjansene for å kunne bli godkjent til et lån.

  • Ikke bruk alle pengene dine hver måned. Legg budsjettet ditt etter de månedene med lavest inntekt, og spar mest mulig av de ekstra pengene som kommer inn i de andre månedene. Dette demonstrerer for banken at du kan klare deg med det du får inn på de lave månedene, og viser samtidig hvor mye du kan spare i løpet av for eksempel et halvt år eller et år.
  • Begynn å forhandle kontrakter med oppsigelsestid, hvis det er mulig. Ofte har ikke prosjektansettelser oppsigelsestid, men noen ganger kan man forhandle seg til det på løpende oppgaver. Dette er noe banken vil se på som ekstra sikkerhet, og er derfor en bra ting for deg når det kommer til sjansene for å få et lån.
  • Tegn en forsikring i forhold til arbeidsløshet. Dette har begynt å bli mer og mer vanlig blant de som har helt vanlige jobber, og burde være like vanlig hos de som jobber i kulturlivet. Dette sikrer deg en høyere inntekt hvis du mister jobben din, noe som vil gjøre at du står bedre økonomisk hvis du har et lån du skal ta vare på når du eventuelt mister jobben. Det er ikke sånn at det er mer sannsynlig at du mister jobben enn noen som ikke jobber i kulturlivet, men banken er litt ekstra engstelig for dette, så bruk alle de verktøyene du kan for å sikre fundamentet ditt. Det vil bankene legge vekt på når de skal vurdere deg til et lån.