Musikkbransjeveteranen Jørn Dalchow vender tilbake med ny bok.
Foto
Handout NTB kultur
Dalchow med ny bok

– Mer aktuell enn noen gang for alle som må planlegge for tiden etter korona

Publisert: 1. desember 2020 kl 08.25
Oppdatert: 1. desember 2020 kl 09.34

Mange drømmer om å skape en artistkarriere de kan leve av – og nå kommer musikkbransjeveteran Jørn Dalchow med en bok som tar tak i nettopp dette.

«A & R guru: Artistutvikling» er tittelen på Dalchows uavhengige oppfølger til 2004-utgivelsen «Hjelp, jeg er i popbransjen. Ifølge omtalen skal dette være første gang noen har skrevet en bok om hvordan man utvikler en artistkarriere fra A til Å.

Tittelen sikter til A & R – Artister og Repertoar, som er den sentrale rollen i musikkbransjen som finner og utvikler talenter. Boken vil ifølge omtalen gi artistene innsikt i hvordan de selv kan ta ansvar for sin egen karriereplanlegging, og skape seg en bærekraftig artistkarriere – enten de er artister, musikere, låtskrivere, produsenter eller jobber med disse yrkesgruppene.

– Det er ikke ulikt hvordan mange gründere trenger et system i form av en forretningsplan når de skal etablere en ny bedrift, konstaterer Jørn Dalchow i bokens forord, der han forklarer at det handler om hvordan skape en helhet rundt musikken slik at det kan nå frem til et publikum.

– Alle artister, store eller små, ønsker et publikum. Uten publikum, heller ingen karriere. Det er alene ikke nok å skape bra musikk om musikken ikke treffer folk, fastslår forfatteren.

Jørn Dalchow har vært med på å utvikle studiemodulen Musikkartistutvikling. Til daglig driver han plateselskapet og musikkforlaget daWorks. Han tror en slik bok nå er mer aktuell enn noen gang for alle de i musikklivet som må planlegge for tiden etter korona.