Bok

Christine Drage er aktuell med boken «Når hjernen blir et helvete». Foto: Caroline Michelle Hekland

Selvhjelpsbok: – Boken ble en måte å coache meg selv på

DERFOR BOK ‎| Christine Drage er aktuell med boken «Når hjernen blir et helvete». I boken bruker hun erfaringer fra da hun selv stod midt i et samlivsbrudd med helseutfordringer, for å demonstrere hvordan alle til tross for både psykiske og fysiske utfordringer kan skape seg et godt liv.

Publisert Sist oppdatert

­

Christine Drage (28)

  • Yrke: Online coach, mentaltrener og mindfulness teacher
  • Utdannelse: Personlig Trener, Kostholdsveileder, NLP coaching og Mindfulness teacher

  • Bosted: Bergen

  • Aktuell med boken: «Når hjernen blir et helvete»

  • Forlag: Liv forlag

Hvorfor har du skrevet denne boken?

– Jeg skrev boken da jeg stod midt i et samlivsbrudd med alvorlige helseutfordringer, for å hjelpe meg selv gjennom prosessen og for å få perspektiv på det som skjedde. Etter hvert som smerten jeg opplevde ble mindre og helsen min ble bedre ønsket jeg å bruke de verste erfaringene og opplevelsene jeg selv hadde vært gjennom til å demonstrere hvordan alle til tross for både psykiske og fysiske utfordringer kan skape seg et godt liv.

Hva er de viktigste poengene som kommer frem?

– Hvordan vi saboterer for oss selv med negative tanker og at hvor mye vi faktisk skal lide gjennom livet er opp til oss selv og hva vi gjør med situasjonene vi havner i.

Hvilke nye synspunkter og/eller teorier presenteres?

– Boken viser leseren en alternativ fremgangsmåte til helse og gir leseren virkemidler og taktikker for å ta kontroll over sin egen helse og livssituasjon.

Hva vil du oppnå med boken (foruten at flest mulig leser den)?

– Jeg ønsker at boken skal nå ut til andre som opplever en vanskelig periode, slik at mitt helvete og coaching-teknikkene jeg bruker i boken kan være til inspirasjon og veiledning for de som trenger det. Og at det å snakke om mental helse og å prioritere forebygging av mentale lidelser skal komme mer i fokus.

Hva vil du at leseren skal sitte igjen med etter å ha lest den?

– Det jeg håper at leseren skal sitte igjen med etter boken er en større forståelse for sin egen helse, men også andres helse og utfordringer. Jeg håper leseren vil ta til seg det som er relevant for sin egen helse og implementere teknikker og virkemidler i sin hverdag for å få det bedre med seg selv.

Kan du nevne én person du håper leser boken – og hvorfor?

– Jeg håper spesielt at min fremtidige partner vil lese historien for å få en viss forståelse for fortiden min og det jeg har vært gjennom. I tillegg til økt kompetanse rundt mental helse og hvorfor dette er et så viktig tema for meg.

Hvilke utfordringer møtte du underveis i arbeidet med bokprosjektet?

– Den største utfordringen jeg møtte i arbeidet med boken var hvor mye jeg skulle dele og hvordan det påvirket de nærmeste som var involvert. Jeg fikk lite støtte fra familie når jeg forklarte bokprosjektet og hvorfor jeg ønsket å skrive denne boken.

Hvilken bok vil du anbefale andre å lese - og hvorfor (sett bort fra din egen)?

– Den boken som har inspirert meg mest er «The Code of the Extraordinary Mind» av Vishen Lakhiani som jeg også refererer til i boken min.

Hvilken forfatter har betydd mye for deg – og hvorfor?

– Vishen Lakhiani har gjennom sine bøker og kurs hjulpet meg med å forandre måten jeg ser på og oppfatter verden, og til å ta eierskap over mitt eget liv og det jeg ønsker å få til.

Hva gjorde at du fikk lyst til å sette i gang med et så stort prosjekt som å skrive en bok?

– Jeg har alltid ønsket å skrive en bok, og har tidligere begynt på flere ulike historier, men aldri klart å fullføre. Etter samlivsbruddet var det som om historien skrev seg selv gjennom smerten og i arbeidet med mine egne traumer og utfordringer. Jeg skrev først boken til meg selv og til ekssamboeren min for å prøve og sette ord på hva jeg følte og hva som skjedde. Boken ble min måte å coache meg selv gjennom samlivsbruddet og den veiledningen jeg trengte for å fikse opp i egne barndomstraumer.

Hva er det viktigste du har lært under koronapandemien?

– Det viktigste jeg lærte under koronapandemien er at helseangst kan være livsfarlig og at å isolere seg kan føre til større og mer langvarige skader enn et virus.

Hvis du måtte velge?

Jo Nesbø – Karl Ove Knausgård

Espresso – Filterkaffe

Musikk – Podkast

Avis på papir – Avis på nett

Dagens Næringsliv – Klassekampen

Åsne Seierstad – Tor Bomann-Larsen

Lese bok – Høre bok

Sakprosa – Skjønnlitteratur

Film på kino – Film hjemme

Ved sjøen – På fjellet

Powered by Labrador CMS