Bok

Har vakt oppsikt: Deepti Kapoor er et nytt litterært navn å merke seg; Boken hennes har skapt budkriger og nå er det klart at hun kommer til litteraturfestivalen på Lillehammer i slutten av mai. Foto: Matthew Parker.

Hollywood og forlagsbransjen har kjempet om rettighetene – nå kommer Kapoors bok ut på norsk

Flere titalls internasjonale forlag og filmselskap har bydd på «I syndens tid», signert forfatter Deepti Kapoor.

Publisert Sist oppdatert

­Romanen er på vei ut i 20 land, og det har vært budkriger spredt over hele verden, melder forfatterens norske forlag, Bonnier.

Og det er ikke bare i forlagsverdenen interessen har vært stor. Også 20 filmselskap har vært med i budkrig om rettighetene til filmatisering av romanen, og til slutt gikk FX og Fox21 av med seieren. De er kjent for filmatiseringer av bøkene i «Hunger games»-serien (av Suzanne Collins) – og «The Goldfinch», signert Donna Tartt.

Deepti Kapoor kommer til Norge i forbindelse med litteraturfestivalen på Lillehammer i slutten av mai, melder Bonnier videre.

Om handlingen i boken heter det blant annet: «Den forkjælte playboyen Sunny Wadia er imperiearvingen som bare har ett eneste mål for øye, nemlig å knuse faren sin. Og Neda er den nysgjerrige journalisten som blir fanget i spennet mellom sin moral og sitt begjær».

Det heter videre at boken er «en politisk, bredt anlagt og episk fortelling om det moderne India».

– Mafiaen i India skiller seg ikke nevneverdig fra de legitime forretningsfolkene og politikerne. En studie fra i fjor viste at 363 politikere var siktet for kriminelle forhold, inkludert voldtekt, mord og organisert kriminalitet, forteller Deepti Kapoor via pressemeldingen.

Forfatteren så dagens lys i Moradabad, Uttar Pradesh, og hun vokste opp i Mumbai, Bahrain og Dehradun. I 1997 begynte hun å studere journalistikk ved Universitetet i Delhi – og deretter tok hun en master i sosialpsykologi.

Powered by Labrador CMS