Bok

Nina Borge fullfører Gamer-trilogien

NOTERT: Nina Borge avslutter den populære Gamer-trilogien med League; en spennende og aktuell bok om press, forventninger og om hvordan det er å være jente i gaming-miljøet.

Publisert Sist oppdatert

«­League» er den tredje og siste frittstående boken i serien som Nina Borge har skrevet som et svar på behovet for spennende, relevante og tilgjengelige bøker for ungdom. Både første og andre bok i serien, «Outlaster» (2021) og «Fumbler» (2022), har blitt svært godt mottatt av både anmeldere og lesere.

«League» handler om Jos som begynner på e-sportlinja på videregående som eneste jente i klassen. Jos har vært gamer så lenge hun kan huske. Alt hun drømmer om er å bli proff. Hun har skyhøye forventninger, men som eneste jente er det ikke enkelt å kreve sin plass. En viktig League of legends-turnering ligger foran dem, men det er guttene som dominerer e-sporten. Kommer de til å respektere henne? Er hun i det hele tatt velkommen? Hvor langt er hun villig til å gå for å nå helt til toppen?

Nina Borge viser igjen sin eksepsjonelle evne til å ta ungdomsleseren på alvor, og bidrar i tillegg til oppmerksomhet og bevisstgjøring rundt viktige og aktuelle temaer. Det siste året har det vært flere store saker i mediene om hets og trakassering av jenter i gaming-miljøet. Aktører som Altiboks, Apeks og Y-story (e-sport organisasjoner) har hatt store bevisstgjøringskampanjer som «Don’t change your name, change the game», fordi så mange jenter bruker kjønnsnøytrale aliaser for å unngå trakasserende kommentarer. League er en bok som engasjerer og møter gamerne på hjemmebane.

Powered by Labrador CMS