Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet.
Foto
Tor Erik Schrøder / NTB
Skråblikk siden sist

Profeten Aavitsland skapte sjokk

Publisert: 12. juni 2021 kl 09.00
Oppdatert: 12. juni 2021 kl 10.18

«Det var den pandemien», meldte overlege Preben Aavitsland på Twitter som kommentar til en oversikt som viser at antallet innlagte på sykehus på grunn av covid-19 synker som en stein.

Bent Høie grep resolutt inn og ba Camilla Stoltenberg sjekke om det hadde tørna for godeste Aavitsland. Hun sa det alle vet: at pandemien herjer fortsatt. Aavitsland sa at han han hadde spissformulert seg, og at han er klar over at det fortsatt smittes noen hundre hver dag.

Aavitsland ser på seg selv som en profet – ikke en dommedagsprofet – men en som spår at det kommer til å gå bra. Vi trenger slike etter at vi er blitt pepret huden full av frykt og bekymringer av helsemyndighetene.

Det var vel sterk kost for et helsevesen som håper folk fortsatt frykter å bli smittet av korona og oppfører seg deretter.

Vaksine med noe attåt

I USA kan en nå får en dose marihuana, vin eller øl om lar seg vaksinere mot covid-19. Idéen er utvilsomt god i møte med dem som absolutt ikke vil vaksinere seg. Bent Høie får få Helseinstituttet til å vurdere om dette kan være noe å satse på også her til lands.

Å tilby hasj eller marihuana kan en bare droppe. Når det ikke ble flertall for rusreformen, kan ikke regjeringen begynne å dele ut narkotika for å få folk til å vaksinere seg.

Det er selvsagt mulig å lokke folk i Bærum og Oslo vest meg et glass vin av god sort. På bygda foretrekker de nok sprit eller øl.

MDG vil insistere på at noen bunter med økologisk dyrkede gulrøtter i alle fall presenteres som et alternativ.

Dødelig debatt

Aust-Agder blad melder at det gikk hardt for seg da bystyret i Risør diskuterte endinger i gågaten av smittevernhensyn: «Debatten ble en lang seanse med mange innspill og forslag, der flere slo hverandre i hjel».

Hvor mange som strøk med er ennå ikke klart. Noen skal være utenfor fare etter den harde medfarten de fikk.

Det fødes for få

NRK melder om at vi har syv hunderaser her i landet. De fleste holder på å dø ut. Det er bare grå elghund som ser ut til å kunne gå framtiden trygt i møte.

Neste gang Erna Solberg skal be kvinner om å føde flere barn, kommer hun til å vise hvordan det går med de norske hundene når en svikter med å føre arven videre.

Frp kommer til å legge til at det til slutt bare blir innvandrere igjen i dette landet.

Ukens sitater

Vedum lovar helikopter til alle

(Klassekampen)

John Fredriksen har eget fly. Så langt vil ikke Trygve Slagsvold Vedum dra det. Men helikoper til vanlige folk, bør vi ta oss råd til.

 

Passet på kongen i narkorus

(Se og Hør)

Kongen er gammel og får gjøre som han vil. Men noen bør gjøre ham oppmerksom på at regjeringen ikke fikk flertall for rusreformen.

 

MDG vil gi 1 milliard til el-sykkelkjøpere

(VG)

Må være et arbeidsuhell. De bruker jo energi. Det må være dem som kjøper vanlig sykkel som driver med pedalkraft som skal få støtte.

 

De så bjørnen i bilen på vei opp til hytta på Kvamsfjellet

(Gudbrandsdølen Dagningen)

Det skal ha gått bra. Den satte seg nok i baksetet.