Landbruks - og matminister Geir Pollestad (Sp) i en kornåker utenfor Drøbak.

Foto

Emilie Holtet / NTB

Selfietoppen: Pollestad med norske høner, Almlid med panikk inn på lista

Publisert: 19. januar 2024 kl 09.29
Oppdatert: 19. januar 2024 kl 09.29

­Når kjendiser blir gravide, åpner det seg nye muligheter. Sophie Elise skaffet seg et pent oppslag i VG om at hun skal sette en gutt til verden. Hun var dessuten ekstra heldig med snøkaoset. Hun måtte vente åtte timer på flyplassen i Narvik og skaffet seg et pent oppslag i Nettavisen. Hun beholder definitivt en plass på Selfietoppen.

Det er mye en kan bekymre seg for. Beredskapskoordinator i Arendal, Hans Birger Nilsen, er etter at de måtte bruke mye penger på snøkaoset i forrige uke, bekymret for sommervedlikeholdet. Det går nok mot rekordstore hull i asfalten.

Tidligere skipresident Anders Besseberg kjemper for gode navn og rykte i retten. Han nekter for at russerne har spandert prostituerte på ham og presiserer at «han ikke har vært så tett på Putin som min kone har vært». Hvor tett? Det er en privatsak.

1. Geir Pollestad

– Ivrer for norske høner.

Landbruksministeren har innkalt Nortura og Tine til et møte for å be dem skjerpe seg. De må sørge for at det er nok egg, norske poteter og melk fra Norge. Tidligere Venstreleder, Lars Sponheim, lanserte parolen «hver man sin høne». Det er et stykke igjen dit.

2. Ole Erik Almlid

– Øønsker seg mer panikk.

NHO har fått utarbeidet en rapport som viser at det går alt for sakte med å få ned klimautslippene. I den forbindelse uttaler sjefen over alle sjefer i pengenes verden at vi trenger «styrt panikk». Det betyr nok at skattebetalerne skal betale mer til bedriftene for at de skal få ned klimautslippene.

3. Christina Pletten

– Maner til fotgjengeropprør.

En av de som sliter seg fram i snøen på fortauene i Oslo, er Aftenpostens kommentator, Christina Pletten. I egen avis tar hun til orde for et fotgjengeropprør. Om dette slår an, kan det bli et parti av det.

4. Anita Krohn Traaseth

– Med mektig dress god nok for de svina.

Anita Krohn Traaseths «powersuit» er blitt så populær at den skal vises på moteuken i Paris. Både kronprinsessen og fotballpresidenten har prøvd den og da er den selvsagt god nok for alle de svina hun skriver om i en av sine bøker.

5. Sophie Elise Isachsen

– Gir faen og får det morsommere.

I forbindelse med at superinfluenser Sophie Elise ble avbildet sammen med en venninne med noe hvitt pulver, uttalte hun at «livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen».  De første eksemplene på det har ennå ikke dukket opp i det nye året. Men hun viser fram magen som til forveksling er like den andre kvinner har og sier hun tror Norge ser litt annerledes ut fordi hun finnes. 

6. Roy Steffensen

– Bensin- og dieselpolitisk talsmann for Frp.

Mens de andre partiene holder seg med energipolitiske talspersoner, har de i Frp en mann som vet hva velgerne vil ha lave priser på.

7. Stein Lier Hansen

– En dønn ærlig kødd trer tilbake.

Stein Lier Hansen (68) gir seg i Norsk Industri for å jobbe i Bellona. Hans motstander i mange harde forhandlinger, Jørn Eggum, leder av Fellesforbundet, takker for følget i Dagens Perspektiv med følgende karakteristikk: «En dønn ærlig kødd.»

8. Gyrid Gunnes

– Med Chat GPT som Den hellige ånd.

Det er mange som er fryktelig imponert over alt man kan få til med Chat GPT. Teolog og lektor ved VID, Gyrid Gunnes minner om at dette ikke er så revolusjonerende nytt.  Den er litt som Den hellige ånd, middelalderens kunnskapsteknologi, skriver hun i Klassekampen.

9. Thor Gjermund Eriksen

– Sender mann med hakke til Ski.

Det er så mye is i trappa på den nye togstasjonen i Ski at folk er livredde for å bruke den. Det iser så voldsomt fordi det er lagt ned markører som skal gjøre det lettere for svaksynte å bruke trappa. Men problemet skal løses, varslet Bane Nor tirsdag. Alt dagen etter lovet en av Bane Nor-sjefene, Thor Gjermund Eriksens undersåtter, å sende en mann med hakke til stasjonen.

10. Sindre Finnes

– Klar for konverteringsterapi mot aksjer om nødvendig.

Så lenge Erna Solberg ikke er noe mer enn leder for Høyre, kan Sindre Finnes handle aksjer så mye han vil. I Høyre har de bare godt  å si om aksjer, men med måte og til riktig tid. Finnes har sagt at 2024 blir det siste året han skal holde på med aksjer, for i 2025 er det meningen at Erna Solberg skal bli statsminister igjen.

Men det er ikke lett å slutte med noe han er skikkelig hektet på. Selv om Stortinget har vedtatt et forbud mot konverteringsterapi, vil det bli gjort unntak fra for Finnes om han trenger det.