Stadige utsettelser i rivingen av Y-blokka vil koste staten flere millioner, opplyser kommunalminister Nikolai Astrup (H).

Foto

Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Astrup

Å utsette riving av Y-blokka vil koste staten millioner

Publisert: 29. januar 2020 kl 09.34
Oppdatert: 29. januar 2020 kl 09.35

Det melder Dagsavisen.

Arbeidet med å rive Y-blokka skulle ha startet allerede i oktober 2019. På grunn av klager som ligger til behandling hos Fylkesmannen og Sivilombudsmannen i Oslo og Viken, er riving utsatt.

Totalt er fire klager under behandling, flere med mange ukers behandlingsfrist.

50 millioner i måneden

I utgangspunktet fikk riving av Y-blokka en prislapp på 59 millioner kroner. Dersom det blir videre utsettelser kan prislappen stige til 50 millioner kroner i måneden, ifølge kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).

I februar vil kostnadene øke med 5-10 millioner kroner, men med ytterligere utsettelser vil det koste 30-50 millioner kroner i måneden fra og med april, opplyser statsråden.

Samtidig understreker Astrup at Y-blokka ikke vil bli revet så lenge det pågår behandling av klagesaker.

LES OGSÅ | Å beholde Y-blokka er en bortkastet milliard

En seier

Også Statsbygg som har ansvar for rivingen bekrefter overfor Dagsavisen at ytterligere utsettelser vil føre til at regningen blir «mye høyere».

SV ser likevel på utsettelsene som en seier.

– Vi håper dette inspirerer motstanderne av riving til å kjempe videre. I SV ønsker vi å utsette rivingen helt til vi eventuelt kan få til en ny situasjon i Stortinget, sier stortingsrepresentant og medlem av kulturkomiteen, Freddy André Øvstegård til Dagsavisen.