Fakethias-prosjektet til Mathias Humlen inntar Henie Onstad Kunstsenter i februar.

Foto
Fredrik Austad

Henie Onstad utvider konsertformatet i 2020

Publisert: 20. desember 2019 kl 08.45
Oppdatert: 20. desember 2019 kl 08.46

– Musikkprogrammet vårt i 2020 gjenspeiler tendensen nå, hvor man i stedet for å sette opp «vanlige» konserter utvider formatet til noe man kan kalle konsertforestillinger og såkalt live audio-visuals.

Det sier Svein Terje Torvik, musikkurator ved Henie Onstad Kunstsenter, i forbindelse med at kunstsenteret legger frem sitt musikkprogram for første halvdel av 2020.

Det publikum har i vente, peker ifølge Torvik også tilbake til «de lekne miksturene av konsert, performance og teater og dans» som Henie Onstad var kjent for på 1970-tallet.

– I tillegg blir det stas å presentere noen av de ypperste og hippeste yngre artistene vi har innenfor eksperimentell elektronisk musikk for tiden, legger han til.

26. januar er det duket for kultrockbandet Whens første konsert på seks år, under avslutningen av Henie Onstads dadautstilling. I februar er det klart for premiere på fototriennalen New Visions , der et sideprogram byr på elektronisk live audio-visuals. Der blir det norske Fakethias 22. februar – før TCF følger 22. mars.

Kunstsenteret byr også på konsertforestillinger med Moon Relay 9. februar og Heida Johannesdottir og Anja Lauvdal med Atlantistrilogien 26. april, før Rosalind Goldberg melder seg 7. juni med dans.

Se programmet her.