Mads Erik Odde stakk av også med Spellemann for «Logne slåttar», etter tidligere å ha vunnet Folkelarmpris.
Foto
Ta:lik

To Spellemann-vinnere er klare – priser for jazz og folkemusikk delt ut i radioprogrammer

Publisert: 12. april 2021 kl 08.06
Oppdatert: 12. april 2021 kl 08.06

Maria Kannegaard og Mads Erik Odde er årets to første vinnere av Spellemannpriser.

NRK fortsetter sin pandemivariant av prisutdelingen, og startet oppkjøringen søndag med å dele ut prisene for jazz og folkemusikk i to ulike radioprogrammer.

Utover i uken skal åtte nye priser deles ut i forskjellige sendinger, før det blir en todelt maratonsending på NRK1 fredag kveld.

Maria Kannegaard vant med sin trio for albumet «Sand i en vik». Pianisten begynte å spille med trommeslager Thomas Trøen og bassist Ole Morten Vaagan da de alle gikk på jazzlinjen i Trondheim for over 20 år siden.

Mads Erik Odde ble kåret til vinner av klassen for folkemusikk/tradisjonsmusikk med platen «Logne slåttar», hvor han både har funnet frem gamle slåtter og laget sine egne nye, som fremføres på akkordeon og trekkspill med melodibass.

Prisen for klassisk deles ut onsdag, mens barnemusikk, RnB/Soul og Indie/alternativ følger torsdag. På dagtid fredag bekjentgjøres vinnerne av kategoriene viser og årets låtskriver, før det vanker stort TV-show der resten av prisene deles ut samt at de som allerede har vunnet vises.

Der skal artister som Sondre Lerche, annie, Skaar, Valkyrien Allstars, Andreas Ihlebæk, Natnael og Girl in red opptre, så vel konstellasjoner som Stig Brenner, Marcus og Martinius og Larsiveli, mens Emma Steinbakken og Hellbillies-vokalist Aslag Haugen trår til sammen med hennes versjon av «Jeg glemmer deg aldri» fra serien «Rådebank». Også Det Norske Solistkor blir å høre.

Og i ukedagene frem mot Spellemann skal NRK P1 bare spille norsk musikk.