Karin Park er gjest i Plottet. Foto: Geert Braekers

PLOTTET: Album med de beste råvarene

Publisert: 18. desember 2022 kl 11.49
Oppdatert: 18. desember 2022 kl 11.49

«Private Collection» består av nyinnspillinger av klassiske spor fra Karin Park sin backkatalog. 

– Jeg har tatt frem tidligere låter som betyr mye for meg, men som kanskje ikke har fått utnyttet sitt potensiale. De kan ha havnet på feil plass på en tidligere plate, eller kanskje hatt en produksjon som jeg kjenner at ikke er riktig i forhold til hvordan jeg vil ha produksjonen nå, sier Park i Plottet. 

Hør hele episoden her

Inspirert av parfyme 

– I parfymeverden gjør parfymører ofte sin «private collection», som består av parfymene med de virkelig gode råvarene. Det er disse parfymene de virkelig står for, og utgjør liksom ryggraden i deres arbeid. Jeg er interessert i parfyme også, så jeg synes det var spennende å gjøre det litt på samme måte, men i musikalsk form, sier Park.

Med musikken vil Park berøre sjelen og sinnet til lytterne. 

– Jeg leter alltid etter en stemning når jeg skriver musikk. Jeg forsøker å finne et landskap, det er nesten sånn at jeg ser for meg en musikkvideo til låtene. Mange sier at musikken min er mørk. For meg er «mørkt» et veldig vidt begrep. Musikken min graver på dypet, tenker jeg, sier hun.

Kristendommen er en bevegelse

I delen om kristendom poengterer ledende domkirkeprest i Oslo Domkirke, Valborg Orset Stene, at kristendommen i går og i dag ikke er den samme, men er en bevegelse. 

Valborg Orset Stene snakker om sitt forhold til kristendommen i Plottet. Foto: Torstein Bøe / NTB / POOL

– Kristendommen er ikke den samme i Norge i dag som for noen tiår siden, for eksempel da jeg vokste opp. Den er heller ikke den samme som da de første menneskene begynte å kalle seg kristne i landet vårt for tusen år siden. Den er heller ikke den samme andre steder i verden som det den er her til lands, sier hun og spør:

– Kanskje er det en del av kristendommens vesen at den aldri har vært den samme over tid noe sted?