MusikkPlot

Black Metal-bandet Kampfar er ute med nytt album. Bandmedlem Ole Hartvigsen er gjest i Plottet. Foto: Carl Eek

Plottet: Pandemiavlyst turné ble til nytt album

Podkast | ­Ole Hartvigsen fra black metal-bandet Kampfar er gjest i Plottet, og forteller om hvordan en pandemiavlyst turné endte i nytt album. I delen om kristendom forteller tidligere prost og kirkeleder, Trond Bakkevig, om hva han mener en kirke er.

Publisert Sist oppdatert

– Vi skulle egentlig ikke lage album i det hele tatt, vi skulle ut på turné vi, sier Ole Hartvigsen om Kampfar sitt nye album «Til klovers takt».

Hør hele podkasten her:

Hartvigsen kaller albumet for en «pandemibaby», som ble erstatningsprosjektet for turnéen bandet skulle ha startet på den 19. mars 2020.

– Vi skjønte tidlig at nedstengningen kom til å ta tid. Vi begynte å lage låter for gøy og for å ha noe kreativt å gjøre sammen, og fant faktisk ut at det var ganske deilig å bare fokusere på musikk, sier han.

Da restriksjonene åpnet for det, møttes bandet i deres felles hytte i Hemsedalsområdet.

– Vi er et band som bor veldig spredt. Da vi kunne sitte sammen, men isolert fra resten av verden på hytta, ble fokuset på musikken veldig tydelig. Som at resten av verden ble skrudd ned i volum på et vis, sier han.

Preker ikke politikk

I delen om kristendom setter tidligere prost og kirkeleder Trond Bakkevig fokus på hva kirken er.

– Min kirke begynner ikke med hva biskopene finner på. Den begynner med at vi samles på søndag om ord og sakrament, sier han.

Trond Bakkevig forteller om sitt forhold til Kristendommen i Plottet. Foto: Martin Shantz Heide

– Jeg er av dem som er glad i kirken. Jeg er glad for å være prest. Vi kommer ikke til å gå nedenom, det kan jeg love, sier han

Han poengterer at når han går til kirken søndag morgen så er det verken for å høre eller preke politikk.

– Jeg preker ikke politikk, men hvis jeg er innom politiske temaer så er jeg nøye med at det jeg eventuelt sier om samfunnsmessige spørsmål har en tydelig forbindelse med vårt verdigrunnlag, sier han.

Powered by Labrador CMS