Notiser

Ellen Vahr har skrevet romaner som bygger på bestemorens eventyrlige reise til Amerika. Foto: Heiko Junge / NTB

Norsk trilogi rett i øret i Danmark

Ellen Vahrs trilogi er solgt til danske North Audio Publishing, som er Politikens Forlags lydbokforlag.

Publisert Sist oppdatert

­Trilogien består av bøkene «Reisen til Idle Hour», «Bakeriet i Brooklyn» og «Sykehuset på Ellis Island».

– Ellen Vahrs trilogi basert på hennes bestemors utvandrerhistorie til USA, er populære bøker i Norge, også i lydformatet, og dette blir lagt merke til utenfor landets grenser, sier Inga Semmingsen i Oslo Literary Agency.

– Bøkene vil utvilsomt begeistre det store publikummet som for tiden hungrer etter historisk drama med sterke, kvinnelige karakterer skrevet med øye for detaljer, sier Bodil Monrad Møller, redaktør for oversatt skjønnlitteratur i North Audio Publishing. Hun legger til:

– Vahr utmerker seg ved å skape en historisk setting som aldri blir overfladisk, men som føles levende og engasjerer leseren.

Bøkene i Idle Hour-trilogien er alle inspirert av Ellen Vahrs bestemors utvandrerhistorie til USA for litt over hundre år siden. Trilogien har solgt over 30 000 eksemplarer, og siste bok utkom nå i januar. «Sykehuset på Ellis Island» gikk rett inn på Bokhandlerforeningens bestselgerliste – der den ligger på femteplass denne uka. Pocketutgaven av «Bakeriet i Brooklyn» er på andreplass på pocketlisten.

Ellen Vahr (f. 1963) er utdannet ved Handelshøyskolen i København. I 2016 ble hun nominert til Bokhandlerprisen for debutromanen.

Powered by Labrador CMS