Notiser

Berit Roald / NTB

Deichman opplever rekordtall så langt i år

Deichman har hatt en enorm vekst i antall besøk ved bibliotekene. Mandag 13. mars passerte de én million besøkende så langt i år.

Publisert Sist oppdatert

Det er 29 prosent flere som har besøkt bibliotekene så langt i år enn ved samme tid i fjor.

I tillegg vil stadig flere låne bøker, melder Deichman i en pressemelding denne uka.

– Jeg blir så stolt av å se besøkstallet skyte i været. De siste årene har Deichman gjort en fantastisk jobb med å utvikle seg som møteplass, et sted der ulike folk føler seg velkomne, og man kan komme som man er, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal.

– Biblioteket har en mer mangfoldig brukergruppe enn alle andre kulturtilbud, så å satse på bibliotek bidrar også til mindre forskjeller mellom folk. Én million besøkende allerede er helt fantastisk, og mer skal det bli når vi fortsetter å satse stort på bibliotek framover.

Sterk vekst de siste årene

Ser man på tallene fra 2019-2022, har det vært over 4,5 millioner besøk ved bibliotekene i 2022 mot i overkant av 3 millioner i 2019. Dette er en vekst på 51 prosent.

Det er det nye hovedbiblioteket Deichman Bjørvika som bidrar til den store veksten, mens veksten i besøkene til lokalbibliotekene har ligget noe under 2019-nivå. Besøkene til lokalbibliotekene tar seg riktig nok opp i 2023.

Papirbøker utgjør mesteparten av utlånet med 82 prosent. Men de ser en betydelig vekst i utlånet av tegneserier og digitale medier de siste årene.

Powered by Labrador CMS