Sampodden

I Sampodden kan du høre Samtidens bidragsytere og andre gjester i samtale med redaktør Christian Kjelstrup om de viktigste spørsmålene i vår tid. Samtalene tas opp i drivhusstudioet vårt på Youngstorget i Oslo.

Bilde av drivhuset

Vil vi ofre oss for klimaet?

"Alle" vil redde klimaet. Men hva er vi egentlig villige til å ofre i eget liv, for klimaets skyld? Sunneva Kilsti er fagansvarlig for rapporten Forbruker og bærekraft 2021, som ble lagt frem av analysebyrået Opinion tidligere i år. I rapporten har Kilsti & Co. kartlagt potensialet for klimavennlig atferdsendring i den norske befolkningen. Hør henne i samtale med Samtidens redaktør Christian Kjelstrup.

Vekstparadigmet

Så lenge klimakampen har vært ført, har vekstbegrepet vært under kritikk. Samtidig har den økonomiske veksten økt og økt. Hvorfor kommer vi ikke forbi vekstparadigmet? Er hensynet til vekst og miljøvern forenelig eller ikke? Møt satirikerne og de selverklærte vekstøkonomene Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen i en litt overraskende samtale med Samtidens redaktør Christian Kjelstrup.

Klimaforskeren

Nylig la FNs klimapanel frem sin sjette klimarapport. En av medforfatterne av rapporten er den norske klimaforskeren Bjørn Samset. Hør ham i samtale med Samtidens redaktør Christian Kjelstrup om alt fra hvordan klimaforskere måler forandringer i atmosfæren til hva som er Samsets aller viktigste anbefalinger til politikerne akkurat nå.

Klimavalget

Norge og verden står overfor et klimavalg: Vi må løse klimakrisen. Hvordan kan og bør klima prege valgkampen i høst, og hvordan vil valgresultatet prege norsk klimapolitikk? Hør Dagbladets politiske redaktør Geir Ramnefjell i samtale med Samtidens redaktør Christian Kjelstrup-

Kan klimakrisen løses?

Forfatter Øystein Stene tror vi trenger utopier, ikke dystopier, for å løse klimakrisen. Hør ham diskutere tre helt ulike utganger på krisen med Samtidens redaktør Christian Kjelstrup.