Bjørn Heiseldal i Thalia Teater er bekymret for teaterhøsten. Her er han under en tidligere oppsetning.

Foto

Vidar Ruud / NTB scanpix

Betaler for tilliten til reiselivet

– Ikke økonomisk mulig for oss å spille for 200 personer

Publisert: 11. august 2020 kl 09.42
Oppdatert: 12. august 2020 kl 13.37

Oslo Nye Teater og Thalia Teater står bak den kritikerroste musikalforestillingen «Så som i himmelen». Denne høsten hadde de allerede solgt 15.000 billetter, men etter fredagens beskjed om at publikumsgrensen forblir på maks 200, ser det mørkt ut for noen gjennomføring av forestillingen denne høsten.

Det melder NRK.

– Jeg synes det er vanskelig at kulturlivet nå på en måte tar regninga for at reiselivsnæringa fikk tillit. Det kjennes litt urettferdig, sier administrerende direktør og produsent Bjørn Heiseldal i Thalia Teater til kanalen. Han understreker også at det «ikke er økonomisk mulig» for teatret å spille for bare 200 personer per forestilling.

Åpne grenser, friere tøyler til reiselivet og Hurtigruta-skandalen har dermed fått store konsekvenser for kulturlivet, mener han.

Støtteordningene til kulturlivet som ble lansert før sommeren varer frem til 31. august, og kulturminister Abid Raja (V) har varslet at kulturlivet vil bli fulgt opp og at regjeringen nå vurderer nye økonomiske pakker.

Men ifølge Heiseldal er det allerede for sent.

Nina Hodneland som leder interesseorganisasjonen Norske kulturhus påpeker at landets kulturhus organisert som et AS nå står overfor massepermitteringer. Hun trekker frem Stavanger konserthus som et eksempel på et selskap som står i fare for å måtte si opp flere ansatte.

Saken fortsetter under annonsen