Teatersjef Stefan Larsson ved Den nasjonale scene er ingen svoren tilhenger av teaterstrømming.
Foto
DNS
Nekter digital satsing

Teatersjef uenig med Giske

Publisert: 22. april 2020 kl 08.59
Oppdatert: 24. november 2021 kl 03.07

Teatrene preges av massepermitteringer, som følge av koronakrisen.

Trond Giske mener permitteringene har kommet for raskt, og at kulturministeren kunne ha gjort mer. Flere av kunstnerorganisasjonene er enige med ham, men ikke alle.

Teatersjef ved Den nasjonale scene, Stefan Larsson, kjøper ikke helt Giskes argumentasjon. Han har permittert samtlige kunstneriske ansatte, og er ikke interessert i å prøve ut teaterstrømming, slik andre teatre har gjort. Det er teatrets særposisjon som kunstform som er hovedargumentet hans.

– Det er vanskelig å lage teater under et smittevernsregime. Teateret handler om kropp og åndedrett, sier Larsson til Klassekampen.

Foto
Kritiserer regjeringen: Aps Trond Giske. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han er redd for at unges første møte med teater skal bli en nedtur, dersom det skjer gjennom strømming. Kvaliteten blir dårligere.

– Å gjøre halvbanalt Facebook-teater, det tror jeg ikke noe på. Om vi skal gjøre noe, skal det gjøres ordentlig, sier Larsson, som beskriver iveren etter å strømme teater på rekordtid som «onanistisk»:

– Er det egentlig publikum man har i tankene når man gjør digitale stunts, eller handler det bare om at aktører i bransjen viser seg for hverandre, sier Larsson til avisen.

Han mener at teatrene er dumme, dersom de ikke tar i bruk permitteringsverktøyet de har tilgjengelig.