Teater og scene

Liv Bernhoft Osa og Svein Tindberg skal spille Julie og Romeo igjen. Teppet går opp 13. januar. Foto: Eirik Malmo

Gjør comeback som Romeo og Julie – etter nesten 40 år

I 1985 spilte Svein Tindberg og Liv Bernhoft Osa rollene som Romeo og Julie på Det Norske Teatret i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

­«Romeo og Julie»-oppsetningen var også åpningsforestillingen til teatret i Kristian IVs gate.

Nå når Svein Tindberg pensjonsalder, og valget på avskjedsforestilling falt på den berømte kjærlighetstragedien. Dermed blir det et gjensyn med Tindberg og Liv Bernhoft Osa som Romeo og Julie – nesten 40 år etter at de først iførte seg rollene i Shakespeares udødelige stykke.

Teppet går opp for premieren fredag 13. januar.

«Regissør Erik Ulfsby ønsker å utforske hva som skjer med Shakespeares tekst når den ligger i munnen til to erfarne skuespillere. Det er likevel ikke den aldrende kjærligheten som skal portretteres, det er den livsglade og spontant naive ungdomsforelskelsen som fremdeles er kjernen», heter det i pressemeldingen.

1985-utgaven: De åpnet Det Norske Teatret med sin tolkning av Romeo og Julie: Svein Tindberg og Liv Bernhoft Osa. Foto: Morten Krogvold

I oppsetningen skal ikke bare de eldre skuespillerne spille de unge rollene, det blir også omvendt når rollen som fru Capulet eksempelvis innehas av Gina Bernhoft Gørvell – som i det virkelige liv er datteren til Liv Bernhoft Osa.

Men det finnes unntak. For eksempel vil en ganske voksen skuespiller ikle seg rollen som Fyrsten av Verona, nemlig gjendikteren av Shakespeares tekst, forfatter Edvard Hoem.

Powered by Labrador CMS