Idrettspresident Berit Kjøll (til høyre) og kulturminister Abid Raja under et møte i Kulturdepartementet nylig.

Foto
Heiko Junge / NTB scanpix

Klart for krisepakker til norsk kultur og idrett

Publisert: 6. april 2020 kl 08.06
Oppdatert: 6. april 2020 kl 08.46

– Nesten halve den norske befolkningen er engasjert i frivillige organisasjoner, og arrangementer er den viktigste inntektskilden for mange disse. Kultur- og idrettssektoren har også begrensede reserver til å håndtere det plutselige og kraftige fallet i inntekter. Kompensasjonen for tapt inntekt som følge av covid-19-pandemien er derfor berettiget, sier president Bente Angell-Hansen i overvåkingsorganet ESA.

LES OGSÅ | Hva betyr regjeringens krisepakke for selvstendig næringsdrivende?

900 millioner

Regjeringen har presentert en kompensasjonsordning på 900 millioner kroner til kultur, frivillighet og idrett. Forskriftene ble klare fredag.

– Nå som hele sektoren står oppe i en krise, har regjeringen vært opptatt av at tiltakene vi kommer med kan settes inn så fort som mulig. Jeg er derfor glad for å kunne fortelle at Kulturdepartementet nå har laget forskrifter og gjennomført de nødvendige prosedyrene med ESA meget raskt, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V).

Frist 21. april

Nå skal Kulturrådet og Lotteri- og stiftelsestilsynet legge ut informasjon på sine nettsider, slik at de som vil søke, kan komme i gang med forberedelser. Det åpnes for søknader fra 14. april, og fristen er 21. april.

Ordningene, som ble fremmet for Stortinget 27. mars, skal kompensere tap av billettinntekt og deltakeravgift og merutgifter ved avlysning, stenging eller utsettelse som følge av pålegg eller råd gitt av myndighetene i forbindelse med covid-19-utbruddet.

I første omgang skal ordningen kompensere for arrangementer som skulle blitt avholdt mellom 5. mars og ut april.