Personvern

Behandling av personvernopplysninger på samtiden.no

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Samtiden samler inn og bruker personopplysninger.

Samtiden, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Databehandlere

Noop AS er driftsleverandør for Samtiden.no. H. Aschehoug & Co AS er leverandør av abonnementssystem.

Personvern

Samtiden AS er ansvarlig for all personlig informasjon du deler i forbindelse med kjøp. Denne informasjonen er nødvendig for levere abonnementet til deg, samt kunne kontakte deg ved behov i forbindelse med din bestilling. Vi er pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell reklamasjonsbehandling.

Elektronisk henvendelse

Ved opprettelse av en brukerkonto på samtiden.no, eller av et abonnement hos Samtiden AS gir du oss samtidig et samtykke til at Samtiden kan lagre dine persondata og at Samtiden kan kontakte deg via e-post, SMS og telefon med veiledninger, informasjon, innhold og lignende i ditt abonnement. Du blir også automatisk påmeldt vårt nyhetsbrev.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Lagring av personopplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt aktivt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler til å innhente ikke-personlig informasjon fra online besøkende for å forbedre deres online opplevelse og tilrettelegge besøket deres på nettstedet. Informasjonskapsler er små filer som blir lagret på datamaskinens harddisk. Nettsteder kan bruke informasjonskapsler for å gjenkjenne gjentatte besøkende og spore brukeratferd og samle sammenlagte data som muliggjør forbedring av innholdet.