Foto

Istockphoto

Middag og miniseminar 27. oktober

Publisert: 12. oktober 2022 kl 13.48
Oppdatert: 19. oktober 2022 kl 10.22
Samtiden er Norges eldste tidsskrift for litteratur, politikk og samfunnsspørsmål.

­
 

Tid og sted

Dato: 27. oktober

Tid: 17:00

Sted: Grünerløkka – Løkka bar og kjøkken, Toftes gate 30, rett ved Birkelunden. 15 minutter å gå fra sentrum eller 7 minutter med buss eller trikk. Parkeringshus ved Akerselva, 5 minutter unna.

 

Denne kvelden vil du møte:

  • Professor Eivor Oftestad som har skrevet om barnets rolle. Hun kaster er blikk 500 år tilbake i historien og fram til i dag.
  • Forfatter Helene Guåker har gitt ut diktsamlingen Rød fødekvinne der hun deler erfaringer om å være enslig kvinne, ufrivillig barnløs og forsøke å få barn. Hun skriver om barn og død.
  • Skribent og prosjektleder Heidi Bøhagen forteller om sine frustrasjoner og erfaringer som matpakkemamma.
  • Forskningssjef Per Magnus forsøker å gi forklaringer på hvorfor det fødes så få barn i dag og hvilke konsekvenser det vil få på sikt
  • Forfatter, forsker og lykkebiolog Bjørn Grinde ser barn og familier i et evolusjonsperspektiv.
  • Eystein Våpenstad og Brynjulf Bakkenget mener alle er enige om at vi må lytte til barn. Da må vi også lytte til spebarna. De forsker på hva spebarn vil fortelle – og de har mye på hjertet.
  • Den norske jordmorforening stiller. Å sørge for at spebarna får et godt møte med verden, har jordmødrene ansvar for. Effektivisering av jordmorfunksjonen har ført til krise i fødselsomsorgen flere steder. Det går ut over barna. Dette skriver jordmor og førsteamanuensis Berit Mortensen om. Hun kan ikke være til stede.
  • Psykolog Gunvald Hermundstad som har studert inngående den 800 sider store biografien om en av vår største samtidskunstnere, Pushwagner. Han ser tydelige spor av hans traumer fra barndommen i en del av kunsten hans.

Påmelding

Vi bruker tiden til litt over kl. 19 til middag og samtale. Så kan de som har lyst fortsette etter det. Neste tilsvarende samling blir 22. november.

Annonse