Brageprisvinner Monica Isakstuen har skrevet et teaterstykke som gjør seg gjeldende på ulike vis.
Foto
Berit Roald / NTB

Isakstuen-stykke mellom permer, til scenen – og ut i verden

Publisert: 11. oktober 2021 kl 14.00
Oppdatert: 11. oktober 2021 kl 14.04

15. oktober lanserer Gyldendal Monica Isakstuens skuespill, «Vi er krigere».

Stykket gjør seg snart gjeldende på scenen også, det vanker norsk urpremiere 12. november 2021 på Østfold Internasjonale Teater – der Trine Wiggen har regi.

Teksten begynte som et dokumentarisk prosjekt tilbake i 2018, der Isakstuen intervjuet et tjuetalls ungdommer om oppvekst, tilknytning, minner, redsler og drømmer.

Dette materialet fikk danne råskissen til en tekst som så ble bearbeidet videre av forfatteren og et stort antall skuespillere, på Dramatikkens hus.

Hun har ifølge Gyldendal også forsynt seg fra filmer og TV-serier, og teksten, som sto ferdig sommeren 2019, ble umiddelbart kjøpt inn av Østfold Internasjonale Teater, og oversatt til tysk og fransk.

«Vi er krigere» har gjort, og gjør seg gjeldende på mange vis også utenfor Norge, melder forlaget. Blant annet ble teksten valgt ut til å leses ved Staatstheater Mainz i 2019, forbindelse med bokmessa i Frankfurt.

Høsten 2021 var teksten åpningsforestilling ved en fransk festival for internasjonal samtidsdramatikk. Lesningen ble også sendt på Radio France Culture for 1,5 millioner lyttere tidligere denne måneden

I 2022 blir teksten iscenesatt i Paris med regi av Pascal Deux. La Comédie Francaise vil videre gjøre en «Reading», altså en iscenesatt lesning av stykket i november, inneværende år.