Jo Nesbø er Norges mestselgende forfatter i Tyskland, der bokmessen åpner til uka. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Jo Nesbø er Norges mestselgende forfatter i Tyskland, der bokmessen åpner til uka. 

 
Foto

Heiko Junge / NTB scanpix

Millionsalg av norske bøker i Tyskland

Publisert: 11. oktober 2019 kl 08.34
Oppdatert: 24. november 2021 kl 01.43

Nå satser Norge beinhardt på å øke interessen for norske forfattere enda mer.

I forbindelse med bokmessen i Frankfurt neste uke, hvor Norge er hovedland, har NTB hentet inn salgstall fra agentene til noen av de mest kjente norske forfatterne.

LES MER | Satser 52 millioner kroner i Frankfurt

Oversikten viser at Tyskland har blitt et svært lukrativt marked for norsk litteratur:

  • Jo Nesbø har alene solgt 6 millioner bøker i Tyskland, opplyser Salomonsenagency, som representerer ham i Tyskland. Det plasserer Nesbø på topp av listen blant de forfatterne vi har fått tall for.

  • Jostein Gaarders bok «Sofies verden» er solgt i 3,5 millioner eksemplarer i Tyskland. Selv uten tall for hans øvrige utgivelser, plasserer dette ham på andreplass på listen.

  • Maja Lunde har de siste årene gjort stor suksess i Tyskland, og bøkene hennes har lenge figurert på bestselgerlistene. Ifølge Oslo Literary Agency har hun nå totalt solgt 1,5 millioner bøker på det tyske markedet.

  • Lars Myttings «Hel ved» er gitt ut i 750.000 eksemplarer i Tyskland, mens tallet for «Svøm med dem som drukner» er 450.000, opplyser agenten Agentur Literatur.

Øvrige forfattere som har gjort suksess i Tyskland er Anne B. Ragde (500.000 bøker), Erik Fosnes Hansen (500.000 bøker) og Per Petterson (250.000 bøker).

Bokmessen i Frankfurt åpnes av kronprinsesse Mette-Marit i neste uke.

– I helhet kommer det 510 oversettelser, gjenutgivelser og bøker om Norge. Omkring 230 av dem er nye oversettelser, sier prosjektleder for det norske hovedlandsprosjektet i Frankfurt Halldór Gudmundsson til NTB.