4. oktober går startskuddet for lesekonkurransen «Hele Norge leser». (Illustrasjonsfoto)  

Foto

Daniela Spyropoulou | Dreamstime.com

Storsatsing på lesing

Publisert: 4. oktober 2019 kl 10.52
Oppdatert: 4. oktober 2019 kl 10.54

«Hele Norge leser» er et prosjekt i regi av Bokhandlerforeningen og Forleggerforeningen, og er et av de største prosjektene i Bokåret 2019, heter det i pressemeldingen fra prosjektet.

Prosjektet mottar økonomisk støtte fra Nasjonalbiblioteket.

Virke og Spekter med på laget

Hovedorganisasjonen Virke er en av deltagerorganisasjonene.

Foto

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Virke. Foto: Håkon Mosvold Larsen | NTB scanpix

 

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen er selv en ivrig leser:

– Jeg tror mange voksne har godt av å lese mer, og særlig skjønnlitteratur. Derfor synes vi det er spennende med en kampanje som fremmer lesing, og som skaper en engasjerende lesekonkurranse.

Arbeidsgiverforeningen Spekter deltar også i kampanjen.

Lesing er viktigere enn noen gang

Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter. Foto: Thomas T. Kleiven

 

– Bøker, litteratur og kunst gir i seg selv helt essensielle bidrag til våre liv. I akselerasjonens tidsalder, der alt går så mye raskere enn før og falske nyheter spres seks ganger raskere enn faktabaserte nyheter, er min påstand at lesing er viktigere enn noen gang, sier Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i Spekter. 

Gjør det til en konkurranse

Lesekonkurransen 4. oktober 2019 og avsluttes 31. desember 2019. Den er åpen for alle som ønsker å etablere lag og bli med på konkurransen.

Det er mulighet for å konkurrere på flere nivåer: Bedrift mot bedrift, avdelinger, yrkesgrupper eller lesesirkler mot hverandre, regionalt og nasjonalt.

Nettsiden helenorgeleser.no vil være tilgjengelig også utenom konkurranseperioden, og gi deg mulighet til å registrere egen lesing, kommentere bøker og dele boktips, og finne stoff om bøker, forfattere og arrangementer knyttet til bøker og lesing.