Det vanker fin mottakelse og et ras med terningkast fem på Karl Ove Knausgårds nye roman når denne nå har utkommet i Danmark.
Foto
Berit Roald/NTB

«Morgenstjernen» får gode skussmål i Danmark

Publisert: 4. desember 2020 kl 08.17
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.57

Det vanker fin mottakelse og et ras med terningkast fem på Karl Ove Knausgårds nye roman når denne nå har utkommet i Danmark.

«Morgenstjernen» får nå skinne i danske aviser, der gode kritikker har stått i kø. Blant annet flesker storavisen Politiken til med fem stjerner, og skriver at dette er en «djevelsk god roman», og at «knausgårds comeback som romanforfatter byr på en underholdende og dypt fascinerende leseopplevelse».

I Berlingske Tidende beskrives romanen som «medrivende», mens Jyllands-Posten mener man som leser suges inn – og at det er «noe storslått over det».

Kristeligt Dagblad skriver at Knausgård bygger opp en betydelig thrillerlignende spenning – og Børsen kvitterer med «en fengende og uventet fortsettelse av forfatterskapet»

Politiken, Weekendavisen og Information har også publisert store intervjuer med forfatteren.

Rettighetene er så langt solgt til 15 land, blant annet skal «Morgenstjernen» opp å bokhimmelen i USA, Storbritannia, Tyskland, Spania og Italia. Allerede på nyåret slippes den i Sverige, melder Forlaget Oktober.

Boken, som ble nominert til Bokhandlerprisen 2020 her hjemme, har et samlet opplag er på 22 500 eksemplarer.