Bok

Alfred Fidjestøl fotografert under en tidligere anledning.

Nynorskbøker i vinden under Bokslukerprisen

Publisert Sist oppdatert

Ikke før har Tore Renberg fått Bokhandlerprisen for sin «Tollak til Ingeborg», så er ytterligere to bøker – skrevet på nynorsk – i prisvinden.

Aldri tidligere har en nynorskbok blitt superfinalist i Bokslukerprisen, men i år har hele to titler funnet veien inn i bokslukervarmen.

Alfred Fidjestøl er nominert for sakprosaboken «Som ein bror. Historia om sjimpansen Julius», mens Harald Nortun går til finalen med sin femte bok for barn og ungdom, Brageprisnominerte «Blå flaggermus», melder Samlaget.

– Eg er enormt glad for dette. Det er spesielt kjekt at ei sakprosabok hamnar i superfinalen for første gong. Eg har vore mykje rundt og snakka for barn og ungdom om denne boka. Det verkar på meg som det å lære meir om sjimpansenaturen og å tenke over skilnadene på dyr og menneske, er noko som verkeleg fascinerer dei, sier Fidjestøl.

Over 120 000 elever på 5., 6. og 7. trinn i norsk skole har lest og stemt fram sine fem superfinalister til Bokslukerprisen 2020/21.

Ved siden av nevnte bøker er også «Kodeord Overlord» av Tor Arve Røssland, «Magnus Carlsen og sjakkmorderen» av Aleksander Kirkwood Brown og John S. Jamtli – samt «Harpa» – av A. Audhild Solberg, superfinalister.

Femten juryklasser skal nå i gang med å lese bøkene og deretter stemme fram en vinnerbok. Bokslukerprisen deles ut i Oslo i forbindelse med Verdens bokdag 23. april 2021.

Powered by Labrador CMS