Dina Norlund er nominert til Arks barnebokpris.
Foto
Dina Norlund
Arks barnebokpris

– Blant de nominerte finner vi flere prisbelønte forfattere, men også en debutant

Publisert: 24. august 2021 kl 14.38
Oppdatert: 24. august 2021 kl 14.38

Det er «Snøkattprinsen», som er Dina Norlunds første tegneserieroman.

– Mye som publiseres i dag blir ofte komplisert og fokuserer veldig på en negativ fremtid. Derfor er det deilig å vende tilbake til noe mer enkelt – som et eventyr, som kan minne oss på helt grunnleggende godhet og kjærlighet. Det er ikke noe galt med en enkel historie hvor handlingen og moralen er mellom godt og ondt, sa Dina Norlund til NTB da «Snøkattprinsen» utkom i januar i år.

Hennes tegneserieroman skal kappes om Arks barnebokpris med utgivelsene «Buffy By er eventyrlysten – en reiseskildring» av Ingeborg Arvola, «Snitch» av Arve Svingen, «Sommer med Jo» av Kristine Rui Slettebakken og «Marvin Mellom og Fred på jorden» av Bobbie Peers, som vant prisen i 2015.

– Nivået på årets nominerte er høyt og jeg synes det er ekstra hyggelig at bøkene er så ulike i både tematikk og form. Blant de nominerte finner vi flere prisbelønte forfattere, men også en debutant, sier Linda Eriksen, kategorisjef for barne- og ungdomslitteratur i ARK.

Denne barnebokprisen kåres av det pressemeldingen kaller «de ærligste leserne», nemlig barna selv: Nå skal nemlig over 10.000 barn fra 5. til 7. klasse sette i gang med å lese – for så å kåre årets beste barnebok, som deles ut i november.

I fjor var det Odin Helgheims tegneserieroman «Ragnarok: Fenrisulven» som vant Arks barnebokpris.