Malin Falch topper tegneserielisten for barn og unge med to titler i "Nordlys"-serien.

Foto

Gitte Johannessen / NTB NTB kultur

Det blir to «Nordlys»-bøker i 2022 – etterpå må Malin Falch utvide sitt prisvinnende fantasyunivers

Publisert: 17. november 2021 kl 07.51
Oppdatert: 17. november 2021 kl 11.13

Fans av Malin Falchs populære «Nordlys»-bøker kan glede seg til neste år: Da har hun to bøker klare.

Det dreier seg om den avsluttende delen av første del av «Nordlys»-sagaen, det Malin Falch karakteriserer som klimakset i historien.

Første bok ut i år, som er nummer fem i serien, har tittelen «Portaltreet del 1», utkommer i midten av januar og har et førsteopplag som starter på sterke 20.000 eksemplarer, melder Egmont. «Portaltreet del 2» følger i slutten av august.

– Jeg hadde egentlig planlagt en siste bok som skulle ta for seg dette, men jeg forsto fort at det var for mye å fortelle i bare en bok, så jeg trengte to. Men handlingen i disse to bøkene skulle ha samme mål, og de måtte ha samme tittel så folk forstår at disse to bøkene hører sammen. Nå har jeg jo jobbet med det samme plottet i Nordlys i snart fem bøker, og jeg har ikke særlig lyst til å dra det ut lengre. Det er jo også gøy å gjøre noe spesielt med serien så folk kan bli positivt overrasket. For et år mellom hver bok er jo veldig lenge å vente for barn, sier Falch til NTB.

Hun understreker at dette ikke er slutten på «Nordlys», og lover at historien skal fortsette. Men hun har skrevet seg ferdig med sin originale idé fra 2014, og røper at sjette bok blir en utvidelse av universet og karakterene.

– Dette blir noe helt nytt – også for meg. Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg masse til å vise hva jeg har planlagt.

«Nordlys»-serien er til nå oppe i et samlet opplag på over 200.000 eksemplarer i Norge alene.

Den er på vei ut i verden, og nylig ble det klart at Oslo kommune gir første bok i «Nordlys»-serien i gave til islandske barn. Kommunen har en tradisjon med å gi en bokpakke med allerede oversatte norske bøker til islandske skoler, og dette er første gang en tegneserie er del av denne pakken.

Andre «Nordlys»-bok utgis på Island sommeren 2022, og Malin Falch håper ifølge forlaget å kunne være til stede under lanseringen.