En av landets mest populære serieroman-forfattere tar sats med ny serie. Trine Angelsen har meldt seg med «Gullburet».
Foto
Cappelen Damm / NTB

En av landets mest populære serieroman-forfattere klar med ny romanserie

Publisert: 17. august 2021 kl 10.04
Oppdatert: 17. august 2021 kl 10.04

Og nå er det duket for nye romansprell fra dama som etter hvert kan kalle seg en riktig bestselgerforfatter. Nylig slapp Cappelen Damm første bok i Angelsens femte romanserie – er serie som ifølge en pressemelding er inspirert av forfatterens egen slektshistorie.

«I «Gullburet» tar Trine oss med til Vågan i Lofoten, stedet hun selv vokste opp. Serien handler om livet i det som en gang var Norges største fiskevær, og hovedpersonen er fintaus på stedets væreiergård», heter det om handlingen. Det heter videre om inspirasjonen at både væreiere og væreiergården på Storvågan har spilt en rolle i livet til både Trine og Trines forfedre.

– Oldemor Signe og mannen hennes Angel fikk leie en husmannsplass under væreiergården. Akkurat så stort at de kunne sette opp et lite hus, fjøs og klare seg selv. Farfaren min overtok etter hvert huset, kjøpte mer jord og fikk familie, og jeg vokste også opp her. Nå har mannen min og jeg fått bygd oss et nordlandshus på tomten, forteller forfatteren – som til daglig bor på Fauske.

Angelsens første serie, «Havets datter», kom i 2002 og telte til slutt 30 bøker. Siden har hun latt høre fra seg med seriene «Thea» (2006), «Hverdagsengler» (2010) og «Breidablikk» (2015).

Første bok ut i den nye serien heter «Øyenvitnet» og har ett opplag på 325 000 bøker, melder forlaget til NTB.