– Kystens sentrale plass i boken, gjør lesingen relevant for mange. Det samme gjelder tematikken som handler om de store endringene vi har sett i dette landet – på kort tid, sier Aslak Nore - klar med ny roman.
Foto
Agnete Brun

Nore på førsteplass med ny bok

Publisert: 22. oktober 2021 kl 10.19
Oppdatert: 22. oktober 2021 kl 10.19

Høye terningkast og nå også førsteplassen på Bokhandlerforeningens bestselgerliste.

– Det kjennes som å komme til en fjelltopp etter en lang, lang marsj. Det fantastiske er dessuten at trykket kommer nedenfra, fra lesere og bokhandlere, sier Aslak Nore når romanen hans, «Havets kirkegård», inntar toppen av Bokhandlerforeningens bestselgerliste.

«Havets kirkegård» tar utgangspunkt i et lite stykke norgeshistorie: Hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» sin dramatiske ende-reis i 1940 ved Landego. Mot dette bakteppet har Nore diktet og laget en fortelling med mange ulike ingredienser.

– Jeg ville hive inn alt jeg synes er gøy i denne boken, fylle den med krigshistorie, familiedynastier, gamle hemmeligheter og ubesvarte gåter. Jeg ville skape spenning og driv samtidig som jeg ville skrive fram den episke, store fortellingen – i slekt med det Carlos Ruiz Zafón fikk til med «Vindens skygge», uttalte Nore til NTB da romanen ble sluppet.

VGs anmelder trillet fram en sekser på terningen og romanen er allerede solgt til Frankrike og Danmark.

På boklisten topper romanen foran «Jørn Lier Horst-boken «Grenseløs» og J.K. Rowlings nye barnebok «Julegrisen». «2020: Post Festum» av Gunnar Staalesen, og «Operasjon heksegryte» – også den signert Jørn Lier Horst», ligger på henholdsvis fjerde- og femteplass.