Nå kan du kanskje også høre lydbøker på musikkstrømmetjenesten Spotify.
Foto
Dado Ruvic / Reuters

Snart kan du kanskje høre lydbøker på Spotify

Publisert: 21. mai 2021 kl 09.56
Oppdatert: 21. mai 2021 kl 09.56

Den siste tiden har Spotify satset på egenproduserte lydbøker. Snart kan derimot også forlagenes bøker finne veien til musikkstrømmetjenesten. I en pressemelding fra selskapene er nemlig et samarbeid mellom Storytel og Spotify i gang.

Samarbeidet vil gå ut på at Storytel-brukerne kan finne lydbøkene sine direkte i Spotify-appen, ved at konotene kobles sammen. Om tilbudet også vil rulles ut her hjemme er derimot fortsatt ikke helt klar. Sjef for Storytel i Norge, Håkon Havik, sier til Klassekampen at det er for tidlig å si om samarbeidet også vil gjelde for norske brukere.

Samarbeidet kan være et varsel om større endringer. I pressemeldingen sier en representant fra Spotify at «Spotifys mål er å være en plattform for all lyd».

Ifølge en kommentar skrevet av sjefredaktør for det svenske bransjenettstedet Boktugg, Sölve Dahlgren, ser mange eksperter for seg at Spotify på sikt kjøper opp hele Storytel. Videre skriver Dahlgren at samarbeidet uansett  kan gi Storytel tilgang på nye markeder, og viser til at Spotify finnes i 178 markeder, mens Storytel foreløpig er på plass i 25.