Jenny Skavlan er blant dem som har satt fokus på sying de siste årene.
Foto
Stian Lysberg Solum / NTB

Tre nykommere rett inn på topp på bokhandlernes bestselgerliste

Publisert: 16. august 2021 kl 09.16
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.55

Øverst troner syboken «Plagg som passer perfekt», forfattet av klesdesigneren Mari Melilot, som rykket rett til topps etter utgivelsen, melder Bok365.

– Det er veldig gøy å se at det er en økende sytrend. Folk ser ut til å ha funnet gleden med hjemmelagde klær av god kvalitet, som er tilpasset hver enkelt kropp. Også er det veldig hyggelig for meg å kunne bidra til at folk har de verktøyene de trenger for å skape sin perfekte garderobe, sier Melilot om førsteplassen.

Hun tror fremtidens garderobe vil utgjøres av nøye gjennomtenkte plagg, som stiller opp for deg og kroppen din år etter år, i beste gjenbruksånd.

– De blir litt som en gjeng med gamle venner. Blir de for små, kan du alltids bare legge dem ut litt, så lenge du har husket på ekstra sømrom i sidene. Reparasjoner vil bare gjøre plaggene mer unike.

På andreplass kommer «Blodsbror», som er Per Heimlys omdiskuterte bok viet Ari Behn, mens tredjeplassen inntas av nok en sybok: «Heilt spesiell» av Kristin Thorsnes, med undertittelen «Sy til kids, tweens & queens».

På listen for skjønnlitteratur for uke 31 topper samme trio som i den foregående uken, nemlig «August» av Victoria Hislop på førsteplass, fulgt av «Tilbake til Rosenlyst» av Katrine Wessel-Aas og Lucinda Rileys «Den savnede søsteren».