Bok

VG starter nytt bokforlag

Samarbeider kommersielt med et annet forlag, men har ikke bestemt videre strategi om verken fastpris eller medlemskap i Forleggerforeningen.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra Schibsted tirsdag ble det kjent at VG lanserer bokforlag. Dette gjøres i samarbeid med VGs heleide managementselskap Max Social.

Dette er en naturlig satsing, og en del av et ønske om å utvikle en større bredde i utgivelsene på papir, ifølge VG:

– Vi har allerede en sterk merkevare, og vi er stadig på jakt etter å bruke kunnskapen vi har til å utvikle nye produkter og tjenester som kan engasjere flest mulig. Å gå inn i forlagsbransjen er derfor en helt naturlig satsing slik vi ser det, også fordi vi i flere år har arbeidet nettopp med å utvikle en større bredde i utgivelsene på papir, sier Audun Solberg, som er redaktør og direktør for VGs printutgivelser, i en pressemelding.

På oppfølgingsspørsmål fra KulturPlot om hvordan VG stiller seg til fastprisordningen og et eventuelt medlemskap i Forleggerforeningen, svarer Solberg at avisen har et kommersielt samarbeid med Vega forlag.

– Vi har et kommersielt samarbeid med Vega forlag, som gjør at vi forholder oss til fastpris for de utgivelsene som er omfattet av samarbeidet. Hvorvidt vi etter hvert vil melde oss inn i Forleggerforeningen og hvordan vi i så fall skal forholde oss til spørsmål om pris, dersom vi velger ikke å gjøre det, har vi så langt ikke tatt stilling til, skriver Solberg i en sms.

– Gunstige synergier

Ifølge lederen for Max Social, Marte Stinessen Schei, er det mange gunstige synergier som oppstår ved å lage bøker i eget hus:

– VGs forlagssatsing har akkurat det som skal til for å kunne være en attraktiv partner for profiler som ønsker å bruke bokformatet til å nå ut. Max Social jobber med å utvikle merkevare-universene til våre profiler, og da er det mange gunstige synergier som oppstår ved å lage bøker i eget hus, sier Stinessen Schei i pressemeldingen.

VG-sjef Gard Steiro vil også være ansvarlig redaktør for bokutgivelsene.

Powered by Labrador CMS