Bok

Abida Raja deltar på Kapittelfestivalen

­Én uke før Kapittel starter, har det skjedd to store endringer i festivalprogrammet.

Publisert Sist oppdatert

Høstens mest oppsiktsvekkende bokutgivelse, «Abida Raja. Frihetens øyeblikk», er blitt omtalt som et av de viktigste vitnesbyrdene som er kommet ut i bokform i nyere tid. Storesøsteren til Abid Raja har hittil vært taus om oppveksten i den samme familien som broren skildrer i bestselgeren «Min skyld».

Nå våger hun endelig å fortelle. Boka er ført i pennen av VG-journalist og forfatter Håkon F. Høydal, som har fulgt Rajas frihetskamp på nært hold siden 2015. Nå er det klart at Raja og Høydalen kommer til Kapittel lørdag 24. september kl. 15.00.

– Abida Rajas modige historie om bruddet med foreldrene og ektemannen hun ble giftet bort til, er kanskje den viktigste boka om årets festivaltema Brudd jeg har lest i år, sier festivalsjef Siri Odfjell Risdal. Som en av Norges største festivaler for litteratur og ytringsfrihet, er vi glade for å kunne bidra til å løfte fram denne viktige boka om frihetskamp og løsrivelse.

Karl Ove Knausgård utsetter Stavanger-besøk til november

Samtidig ble det i dag klart at en av årets hovedgjester, Karl Ove Knausgård, er blitt forhindret fra å reise til Kapittel neste uke, og derfor utsetter sitt Stavanger-besøk til november. Knausgård er i høst aktuell med romanen «Det tredje riket», som lanseres i slutten av oktober.

– Karl Ove Knausgård er en av vår tids viktigste forfattere, og vi er selvsagt lei oss for at uforutsatte hendelser har gjort det umulig for ham å delta på Kapittel neste uke. Men vi er veldig glade for at han kan komme til Sølvberget og Stavanger senere i høst, slik at publikummet vårt får en ny anledning til å høre Kiellandforedraget og oppleve ham i samtale om sin nye roman, sier festivalsjefen.

Knausgård vil holde Kiellandforedraget på Sølvberget fredag 4. november kl 18.00, og samtale om sin nye roman lørdag 5. november kl 12.00. Alle som har kjøpt billetter til arrangementene under Kapittel vil få refundert pengene, og få muligheten til å kjøpe nye billetter til arrangementene i november. Festivalpasset til Kapittel vil også gjelde for arrangementene i november.

Powered by Labrador CMS