Ann Helen Kolås Ingebrigtsen er blant de nominerte til Ulest-prisen i kategorien for barn og unge. Hun lander en nominasjon for boka «Sinne», om 15 år gamle Synne som har ADHD.
Foto
Samlaget / Privat

Årets Ulest-finalister er klare

Publisert: 7. januar 2022 kl 10.15
Oppdatert: 7. januar 2022 kl 10.15

Litteraturprisen Urørt ønsker å gi mer oppmerksomhet til uoppdagede og talentfulle forfattere. 

«Det som startet med hele 414 nominasjoner har nå blitt til seks litterære verk», heter det i en pressemelding. Der fremgår det videre at finalen skal finne sted i Oslo 27. januar.

Bak prisutdelingen står nettbokhandelen Bookis.

– Ettersom de store aktørene ikke vil fremme de ukjente skattene vi har i norsk litteratur, skal vi gå i front for å bryte litt opp. Det er årsaken til at vi i Bookis gjennomfører Ulest hvert år, sier Arne-Morten Willumsen som er daglig leder i Bookis. Han legger til:

– Vår påstand er at bokmarkedet ikke fungerer spesielt godt for bredden av litteratur, og det er på sin plass at noen i bransjen tar ansvar.

De folkekjære og kjente forfatterne har han ingenting imot, men han mener mange bokelskere hadde vært nysgjerrige på bokutgivelsen dersom en ukjent forfatter hadde fått tilsvarende publisitet. 

– Vi i Bookis har troen på at det er plass til mange flere forfattere i offentligheten, og at dette vil øke interessen for litteratur, sier Willumsen avslutningsvis.

De nominerte er:

* Barn og ungdom: Ann Helen Kolås Ingebrigtsen, med «Sinne» – og Eli Renate Bye Sørensen, med «Ubetydelig, men redd».

* Dikt og noveller: Joakim Kjørsvik, med «Åpenbart ingen nabo» – og Tone Nilsen-Bie, med «Sumarvariasjonar».

* Romaner: Geir Jacobsen, med «Lyst mørke» – og Karl Otto Vibran, med «Nr. 27».