Dramatiker Jon Fosse.
Foto
Håkon Mosvold Larsen / NTB

Fosse på langlisten til Dublin Literary Award

Publisert: 3. februar 2022 kl 15.30
Oppdatert: 3. februar 2022 kl 15.30

Jon Fosse er i vinden for tiden. Ikke bare er han nominert til Litteraturkritikerprisen. Han er også inne på langlisten over nominerte til den høythengende Dublin Literary Award.

Prisen regnes som en av verdens mest prestisjefylte litteraturpriser.

Det er bind to av storverket Septologien, «Septologien III-V: Eg er ein annan», som har gitt Fosse innpass på langlisten, og her er han i godt selskap. Blant andre nominerte finner vi nemlig nobelprisvinner Kazuo Ishiguro, manusforfatter og regissør Charlie Kaufman, den svenske forfatteren Linda Boström Knausgård og britiske Rachel Cusk.

22. mars skal langlisten, som teller 79 titler, bli til en kortliste – og vinneren annonseres 19. mai, fremgår det på prisens nettsider.

Dublin Literary Award deles ut årlig til en roman som er utgitt på engelsk. Prisen er pålydende 100.000 euro, og tidligere har kjenninger som Orhan Pamuk, Michel Houellebecq og norske Per Petterson vunnet prisen.

«Septologien» av Jon Fosse er nå ute på totalt 20 språk, og det var det tredje og avsluttende bindet i storverket, «Septologien VI-VII Eit nytt namn», som landet kritikerpris-nominasjon torsdag, i kategorien beste voksenbok.