I utstillingen «Labyrint. På sporet av Harry Hole» kan du utforske universet rundt Jo Nesbøs krimhelt. På veien reiser spørsmål om forbrytelse og straff, ondskap og skyld, seg. Foto: Nasjonalbiblioteket

Harry Hole-utstilling får fin pris

Publisert: 4. november 2022 kl 11.46
Oppdatert: 4. november 2022 kl 13.56

­Nasjonalbibliotekets utstilling «Labyrint. På sporet av Harry Hole» prises under London Design Awards 2022. Utstillingen får gull i kategorien «Interior Design – Gallery – Exhibition», i konkurranse med prosjekter fra hele verden.

Harry Hole-utstillingen er designet av det London-baserte arkitektur- og designbyrået Nissen Richards Studio.

– Vi er svært fornøyde med hvordan Nissen Richards har klart å materialisere våre konsepter i denne utstillingen, og synes det er stas med den anerkjennelse som ligger i en internasjonal designpris, sier utstillingsansvarlig ved Nasjonalbiblioteket, Marte-Kine Sandengen.

– En stor del av æren skal våre utmerkede utstillingssnekkere Petter Halvorsen og Totto Johansen ha, for byggingen av den kompliserte labyrintkonstruksjonen, fortsetter Sandengen.

Prisen deles ut i London 6. desember.

Det er ikke første gang Nasjonalbiblioteket og Nissen Richards vinner denne prisen sammen, forteller Sandengen. I 2020 vanket det nemlig også gull – da for den faste samlingsutstillingen «Opplyst. Glimt fra en kulturhistorie».