Foto

Fra årets barnebokmesse i Bologna, som foregikk i mars. Her presenterer «Sapiens»-forfatter Yuval Noah Harari sin nye barnebok. Foto: Bologna Children's Book Fair

Norge får vise frem barne- og ungdomslitteratur på «verdens viktigste barnebokmesse» i 2026

Publisert: 23. september 2022 kl 15.29
Oppdatert: 23. september 2022 kl 15.31

­Bokmessen i Bologna har ifølge NORLA, Senter for norsk litteratur i utlandet, i snart 60 år vært det ledende arrangementet i forlagsbransjen for barne- og ungdomslitteratur internasjonalt.

Messen regnes som et viktig utstillingsvindu for både bøker og illustrasjoner, og hadde 1.070 utstillere fra 90 land på årets arrangement. Norske forlag og agenter har deltatt på messen i en årrekke.

Hvert år inviteres et land til å vise frem sin kultur og litteratur for barn og unge gjennom et gjestelandprosjekt, og nå er Norge invitert til å presentere seg om fire år.

– Det er en stor ære å få være gjesteland i Bologna, og en viktig bekreftelse på at barne- og ungdomslitteratur fra Norge er i verdensklasse. Vi gleder oss til å løfte fram forfatterne og illustratørene vi er så stolte av – også i tiden frem mot festivalen, sier Alexander Løken, leder i Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU).

Bokbransjen i Norge og aktører på et bredt felt av litteratur og lesing for barn og unge vil inviteres til å bidra, heter det i pressemeldingen.