Foto

Nå skal det lages ny film med disse to – med et internasjonalt publikum i tankene. Foto: Qvisten Animation

Nytt samarbeid åpner internasjonale dører for Solan og Ludvig

Publisert: 12. mai 2022 kl 09.31
Oppdatert: 12. mai 2022 kl 09.34

­Her hjemme har Qvisten Animation i 30 år markert seg med animasjonsfilm som tar utgangspunkt i forfatterskapene til Thorbjørn Egner, Kjell Aukrust og Anne-Cath. Vestly. De har brakt mange av de kjente skikkelsene fra norske barnebokklassikere til det store lerretet.

Svenske Rights & Brands forvalter på sin side nordisk innhold i et globalt marked, og de har blant annet stått for en storstilt utvikling av Mummi-universet, fremgår det av pressemeldingen.

Sammen etablerer de to selskapene nå Rights & Brands Norway, og selskapets første samarbeidspartner blir Aukruststiftelsen, heter det videre.

– Etableringen av Rights & Brands Norway åpner bokstavelig talt en ny verden, både for oss og rettighetseierne vi jobber med, sier administrerende direktør i Qvisten, Fredrik Kiøsterud, og fortsetter: – Med Rights & Brands Norway skal norske kulturskatter ut i verden.

Først ut i nyetableringen er en satsing på Aukrust-universet sammen med Aukruststiftelsen.

– Markedsstøtten vi nylig fikk fra NFI til en ny Flåklypa-film gjør at vi nå kan bygge og løfte Aukrust-universet opp og ut i verden, samtidig som en ny film produseres. Filmen skrives med det internasjonale publikum for øyet, samtidig som hele det norske folk skal få sin Kjell, Solan og Ludvig, sier Kiøsterud videre.

– Vi opplever at Rights & Brands har klart å beholde egenarten til kunstnerne, samtidig som produkter og nyutgivelser kommer i en form som passer tiden vi lever i, sier daglig leder i Aukruststiftelsen, Benedikte Kjernsmo.

Også hos Norsk filminstitutt (NFI) blir nyheten om avtalen tatt godt imot, og direktør Kjersti Mo sier til NRK:

– Hvis de lykkes med dette samarbeidet, sørger det for at publikum får et godt tilbud – i tillegg til at man får eksportert norsk kultur.