Bok

Rekordsalg og -interesse for årets Kapittelfestivalen

Snaue to uker før den starter har festivalen solgt flere festivalpass enn tidligere år.

Publisert Sist oppdatert

Mens flere festivaler måtte avlyse pga. av strenge koronarestriksjoner i 2020 og 2201, kunne Kapittel arrangere en nedskalert festival i 2020 og være med på gjenåpningen av Norge i festivalhelga i 2021. Publikum har derfor ikke sviktet festivalen og festivalen opplever at interessen er stor i forkant av årets festival, ifølge en pressemelding fra festivalen.

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, arrangeres årlig av Sølvberget. Kapittel 22 går av stabelen 21.-25. september 2022. Over fem dager med litteratur, debatt, film og fest, skal festivaltemaet «BRUDD» utforskes.

Tore Renberg og Tønes sine 50-årsdager skal feires, og Pelikanen forlag som blir 10 år. Dessuten lanseres festivalantologien «Utenfor skapet». Brudd i Europa blir diskutert, og vilkårene for ytringsfrihet under krig. Det skal avgjøres hvem som er best i fotball av Kapittel-forfattere og Pelikanen-forfattere (forhåpentligvis uten beinbrudd!), og i anledning Skeivt kulturår holder kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen årets åpningsforedrag.

Sjekk fullstendig festivalprogram her.

Powered by Labrador CMS