Foto

Sara Stridsberg skulle egentlig besøke Norge i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Stridsberg, Ernaux og Franzen: Litteraturhuset slipper høstprogrammet

Publisert: 10. august 2022 kl 15.41
Oppdatert: 10. august 2022 kl 15.41

­Litteraturhuset – som feirer 15 år i litteraturens tjeneste denne høsten, innleder sesongen 17. august med et besøk av Annie Ernaux. Besøket går ikke ubemerket hen, da billettene ble lagt ut solgte de raskt ut – og arrangementet flyttes nå fra Litteraturhuset til Universitetets aula.

Ernaux er ikke den eneste populære forfatteren som besøker litteraturens finstue i Oslo framover. «6. september kommer den ukrainske forfatteren Jurij Andrukhovytsj til Litteraturhuset. Hos oss møter han forfatterkollega Erlend Loe til en samtale om sin bok «Moskoviaden» og hva den kan si oss om ukrainernes blikk på Russland, og om Russlands blikk på dem», heter det i pressemeldingen.

14. september, gjester den somalisk-britiske forfatteren Nadifa Mohamed Litteraturhuset. Hun er kjent for de prisvinnende romanene «Svart mamba» og «I de tapte sjelers land».

16. september er det Oslo kulturnatt og Litteraturhuset bidrar, blant annet med besøk av Caroline Criado Perez, som har fått mye oppmerksomhet for sin bok, «Usynlige kvinner».

19. september kommer Sara Stridsberg til Norge, henholdsvis for å snakke med Kjersti Skomsvold. Samtalen ble utsatt i fjor høst grunnet sykdom.

Dagen etter åpnes dørene for den sørafrikanske forfatteren Damon Galgut, som i 2021 fikk tildelt Bookerprisen for romanen «Løftet».

21. september er den britiske poeten Warsan Shire som skal møte publikum, og sist, men ikke minst: 22. september kommer den amerikanske forfatteren Jonathan Franzen, godt kjent for det norske publikum for romanen «Korrigeringer», til å innta podiet.