Mange liker denne mannens USA-analyser og reiseskildringer, formulert i boken «Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland». Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Thomas Seltzers bok i store opplag

Publisert: 16. november 2022 kl 10.40
Oppdatert: 16. november 2022 kl 10.40

Thomas Seltzers debutbok «Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland» utkom nylig til gode kritikker. Og det er tydelig at interessen for boken er stor. Allerede nå trykkes et nytt opplag på 10 000 eksemplarer, heter det fra forlaget.

Thomas Seltzers bok om USA, er dels reiseskildring fra USA – og i tillegg en analyse av dagens Amerika.

«Det er en bok som søker å gi svar på mange av de tingene vi lurer på om dette gåtefulle landet og folket i vest, og som undersøker hvordan og hvorfor den amerikanske drømmen ble til et amerikansk mareritt», heter det om boken.

VG sin anmelder mener boken er et overflødighetshorn av treffende formuleringer, karakteristikker og spark, og legger til at det også er både humor og varme på boksidene.

Vårt Lands anmelder mener bokdebutanten lykkes med «å veve det personlige inn i en bredere kulturell analyse av et samfunn i oppløsning».

Thomas Seltzer (født 1969) har på farssiden amerikanske røtter fra Texas og Kansas, og han tilbrakte tidlige barndomsår i det såkalte Rustbeltet. Her på berget er han kjent som bassist i Turbonegro, og som programleder i NRKs «Trygdekontoret».

I 2016 laget han dokumentarfilmen «I Donald og Hillarys bakgård» for NRK. Første sesong av «UXA – Thomas Seltzers Amerika» (2020) ble en av de mest sette norske TV-dokumentarene noensinne – der hver episode hadde over én million seere. Høsten 2022 er en andre sesong i serien klar for seerne.

­