Bok

Jakter på gode formidlere innenfor norsk historie: Tom Egeland.

Utlyser historiemanuskonkurranse

Publisert Sist oppdatert

Har du lyst til å skrive en sakprosabok om en bit norsk historie? Da er du kanskje akkurat den Bonnier Norsk Forlag er på utkikk etter.

De jakter nemlig sakprosamanus som dykker ned i norsk historie i tidsrommet fra 739 til 1814, altså fra begynnelsen av vikingtiden til og med unionsoppløsningen.

Bonnier Norsk Forlag kjører like godt i gang en manuskonkurranse, og her oppfordres både etablerte og nye forfattere til å sende inn manus med både nasjonal og regional tematikk. Bakgrunnen er den store interessen for gode historiebøker blant norske lesere.

– Det utkommer jevnlig bøker om nyere historie, ikke minst fra andre verdenskrig, mens den eldre norske historien sjeldnere blir fortalt. Vi er imidlertid sikre på at det finnes prosjekter og kunnskapsrike stemmer der ute som kan gi verdifulle og velskrevne bidrag fra tidligere epoker, sier redaksjonssjef for sakprosa, Ingrid Eia Ryvarden.

Med seg på jakten har hun historiker Mona Ringvej og forfatter Tom Egeland. Sammen med forlagets sakprosaredaksjon skal de sitte i juryen som skal vurdere de innkomne manusene.

Vinneren mottar en premie på 50 000 kroner, samt kontrakt og utgivelse hos Bonnier Norsk Forlag med et forskudd på 100 000 kroner.

– Vi er ute etter velskrevne manus av høy faglig kvalitet som kan appellere til moderne lesere med sans for den gode fortellingen. Juryens to eksterne medlemmer, faghistoriker Mona Ringvej, senest aktuell med kritikerroste «Landet mot nord», og spenningsforfatter Tom Egeland, vel anerkjent for sin solide historieresearch, vil bidra til at alle innkomne manus får en grundig og god vurdering, avslutter Ryvarden.

Sjangeren for manuskonkurransen er altså norsk sakprosa. Forlaget opplyser at skjønnlitterære tekster ikke vil bli vurdert. Innleveringsfrist er 1. september 2022, og vinneren vil offentliggjøres 1. november 2022.

Interesserte kan lese mer om konkurransen på hjemmesidene.

Powered by Labrador CMS