Bok

Nå vil forlagene i Sehesteds plass også åpne sine dører for krimfestivalen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB.

Aschehoug, Gyldendal og Cappelen Damm går sammen for å arrangere Krimfestivalen

Cappelen Damm har vært vertskap for Krimfestivalen i ti år. I september kunngjorde storforlaget at det ønsket å gi stafettpinnen videre.

Publisert Sist oppdatert

­Og nå er det klart at forlagene Aschehoug, Gyldendal og Cappelen Damm sammen skal videreføre Krimfestivalen. Festivalen arrangeres 9.–11. mars neste år, og da blir det arrangementer i alle de tre forlagshusene. Arrangementene vil foregå én dag på hvert forlag. Øvrige forlag som utgir krimlitteratur, inviteres til å delta med sine krimforfattere.

– Vi er svært glade for at Krimfestivalen, og arbeidet vi har lagt ned i denne festivalen, vil leve videre framover om enn i en litt ny drakt, sier Knut Gørvell, salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm.

– Krimlitteraturen står svært sterkt i Norge. Å gå sammen for å synliggjøre denne sjangeren og videreføre Krimfestivalen er en solid og viktig markering av denne litteraturen, sier Silje Tretvoll, fungerende forlagssjef og markedssjef for skjønnlitteratur i Aschehoug.

– Krimfestivalen er en flott anledning for publikum til å få møte både norske og internasjonale krimstjerner. Festivalen er også en viktig møteplass der forfattere fra ulike forlag og bokbransjen møtes, sier Jan-Frode Brenna Hansen, salgsdirektør i Gyldendal Litteratur.

Powered by Labrador CMS